MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Liefdevol ondernemersontbijt bij MVO Westland

5 nieuwe convenantpartners en 5 nieuwe Proud Partners

Op vrijdag 14 februari jl. vond het jaarlijkse MVO Ondernemersontbijt plaats en ook deze editie was weer inspirerend, leerzaam én liefdevol!

Tijdens het ontbijt kwamen vele ondernemers bijeen, om samen met MVO Westland de mogelijkheden te bekijken om zoveel mogelijk mensen die niet op eigen kracht kunnen meedoen aan de arbeidsmarkt, van werk te voorzien. Daarnaast zijn er verschillende ondernemers tot Proud Partner uitgeroepen én zijn er meerdere convenants getekend.

Na het ontbijtbuffet opende Desiree Curfs (directeur Patijnenburg en Werkplein Westland) het officiële gedeelte van de bijeenkomst. Zij legde in haar speech de nadruk op het belang van samenwerking tussen o.a. ondernemers, gemeente, UWV en sociale werkvoorziening.

“Met zijn allen het leven van iemand een beetje beter maken, dat is waar het om draait!” Aldus Curfs. Trots bedankte zij de vele Westlandse ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen voor het sociale vraagstuk.

Wethouder Marga de Goeij vertelde in haar toespraak over de zorgen door de uitbreiding van verantwoordelijkheden voor de gemeente op het gebied van zorg met daarbij een forse verlaging van het budget. Er verdwijnen vele beschermde werkplekken en daarom wordt er een beroep gedaan op ondernemers. Gelukkig worden via Werkplein Westland de verbindingen gemaakt en wordt samen gekeken om nieuwe uitdagingen aan te pakken en zoveel mogelijk mensen een kans te geven op een baan. “Want het hebben van werk is niet alleen het hebben van een inkomen, het zorgt dat je ergens bij hoort en dat je je gewenst voelt.”

Niemand minder dan Job Cohen was ook aanwezig en beaamde de lezingen van Desiree en Marga. Als voorzitter van Cedris, de brancheorganisatie van sociale werkvoorzieningsbedrijven, is hij zeer te spreken over de sociale betrokkenheid bij Westlandse ondernemers. Ook hij benadrukt de grote taak van gemeenten en zorginstellingen en de hulp die ondernemers kunnen aanbieden.

Na de realistische, maar stimulerende toespraken, was het tijd voor actie. 5 bedrijven hebben het convenant getekend, waarna zij in 2015 kunnen worden benoemd tot Proud Partner, mits aan alle criteria te hebben voldaan. De volgende bedrijven hebben onder toeziend oog van notaris Lars Boellaard getekend: Groenprojecten Weverling, Best Fresh Group, Ter Laak Orchids, Verkade Klimaat en Wonen Wateringen.

Sjaak Buijs bloeiende potplanten, Harting Bank, Kubo, Fill Schoonmaakdiensten en Velo kunnen zich vanaf heden Proud Partner van MVO Westland noemen.

De ochtend werd door alle aanwezigen als zeer positief ervaren.

Terug naar nieuwsoverzicht