MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Priva is blij met Wilco de Graaf

Wilco de Graaf (21 jaar) werkt als productiemedewerker bij Priva in De Lier. “Wilco werkte eigenlijk bij Patijnenburg vanwaar de vraag kwam of er wellicht mogelijkheden waren om één of meerdere mensen vanuit de sociale werkvoorziening bij Priva te laten werken.” zegt Peter Alsemgeest, coördinator Warehouse bij Priva in de Lier. “Bij Priva vinden we het ook onze plicht om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. In het productieproces zijn voldoende werkzaamheden voorhanden die mogelijk gedaan kunnen worden door mensen met een arbeidsbeperking, zoals b.v. het assembleren van sommige van onze producten en de orderverzameling. In eerste instantie hadden we bedacht dat we partijen goederen naar Patijnenburg zouden brengen om daar in elkaar te laten zetten, maar logistiek gezien bleek het toch wat praktischer om iemand van Patijnenburg bij Priva te laten werken. En zo kwam het dat in mei 2013 Wilco in ons magazijn terecht is gekomen.”

Manusje van alles
“Eerst liep ik een soort stage waarbij we gekeken hebben of deze samenwerking wel zou werken,” zegt Wilco. “In juni kreeg ik een halfjaarcontract. Ik werk officieel bij Patijnenburg maar ben gedetacheerd bij Priva. Orderverzamelen, producten in elkaar zetten, dozen en trays vouwen, maar ook de techneuten een handje helpen als het nodig is. Ik ben echt een manusje van alles! Het duurde natuurlijk wel even voor ik gewend was in deze nieuwe omgeving. Maar inmiddels ben ik hier aardig op mijn plekje en iedereen hier is erg aardig. Ik krijg heel veel kansen en mogelijkheden om dingen te leren en ik kan alles vragen. Ik voel me verantwoordelijk voor het werk dat ik moet doen. Hoe beter ik mijn werk doe, hoe meer Priva en ook andere bedrijven bereid zullen zijn om mensen van een sociale werkvoorziening aan te nemen.”

Positieve invloed
Priva is blij met Wilco’s aanwezigheid. Peter: “Het kost qua begeleiding misschien iets meer tijd dan bij een gemiddelde werknemer, maar dat pakken we met een wat grotere groep gezamenlijk op. Wilco doet uitstekend werk en heeft zich fantastisch ontwikkeld binnen Priva. Je kunt zien dat hij het hartstikke naar zijn zin heeft en hij heeft ook een positieve invloed op de rest van het team. We hebben er absoluut baat bij dat Wilco hier werkt!”

Zet u zich ook in voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken?
Doe mee aan MVO Westland, want samen kunnen we de wereld voor deze bijzondere mensen een stukje beter maken!

Voor informatie: info@mvowestland.nl of 0174-272000

Terug naar nieuwsoverzicht