MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

“Ja, met die kandidaat kunnen we zeker aan de slag!”

Een reactie waar we bij MVO Westland altijd op hopen. MVO Westland is het platform dat werkgevers ondersteunt in hun invulling van de sociale opdracht. Vanuit de locatie Werkplein Westland staan MVO accountmanagers klaar, die samen met de werkgever op zoek gaan naar de mogelijkheden voor hun bedrijf om een bijdrage te leveren voor mensen die onnodig aan de kant staan. Inmiddels sluiten steeds meer Westlandse ondernemers zich aan bij MVO Westland. “Samen kunnen we er in slagen om iedereen zinvol mee te laten doen. Dat is belangrijk, want het niet hebben van werk, zorgt voor veel problemen. Mensen horen nergens meer bij en raken in een isolement. Gelukkig kunnen we een beroep doen op de sociale cohesie in Westland” aldus het team van MVO Westland.

“Tientallen sollicitaties doe ik per week, maar ik blijf maar steeds afwijzingen krijgen. Om wanhopig van te worden”, vertelt één van de werkzoekenden.
Werk zoeken in de economische omstandigheden waarin we momenteel leven is niet makkelijk. Onvrijwillig langdurig werklozen kunnen dit ondertussen beamen. In crisistijd kijken bedrijven nog kritischer naar wie zij in dienst nemen. De noodzaak om jezelf als werkzoekende stevig te profileren is groter dan ooit. Wie niet gezien wordt, wordt niet gekozen. “Ieder mens heeft talenten”, aldus het team van MVO Westland. “Het is belangrijk om als talent erkend te worden, om het eigen talent door te kunnen ontwikkelen en te etaleren. Maar daartoe moet je wel de kans krijgen binnen het bedrijfsleven”.

Om de kansen voor werkzoekenden te vergroten, maar ook om werkgevers beter te kunnen bedienen is de samenwerking in de regio Haaglanden aangegaan. De gemeenten Delft, Den Haag, Rijswijk, Midden-Delfland en Westland vormen samen één arbeidsmarktregio en bundelen hun krachten. “Hierdoor kunnen we een breder aanbod van diensten aan werkgevers aanbieden en zijn er meer mensen die een kans geboden krijgen op passend werk. Hierbij behouden we natuurlijk de kracht van onze Westlandse manier van werken: dicht bij de ondernemer en op een praktische manier: het samen gewoon doen!”

De accountmanagers zorgen voor een uitgebreide voorselectie waarna er enkele kandidaten over blijven die goed passen in de toekomstige werksituatie. De kandidaten worden in een eerste periode van de proefplaatsing nauwlettend gevolgd.. “We willen graag dat de kans van slagen voor beide partijen maximaal is. Uiteindelijk is ons doel om zoveel mogelijk mensen die onnodig werkeloos thuis zitten uit hun isolement te halen en weer aan het werk te helpen”.

Waarom meedoen?
• U draagt uw steentje bij aan een gezonde sociale samenleving
• U verandert het leven van een individu
• in de toekomst ontstaat er een tekort op de arbeidsmarkt. Nu investeren betaalt zich straks terug.
• De maatschappelijke kosten van mensen met een uitkering zijn hoog. BV Nederland is jaarlijks meer dan 1,5 miljard euro kwijt aan uitkeringsgelden.
• De kans om het sociale ondernemende karakter van uw onderneming uit te dragen naar buiten!

Conclusie: investeren in mensen die aan de kant staan loont!

Terug naar nieuwsoverzicht