MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Ondernemersverenigingen en 16 bedrijven tekenen convenant

In de kantine van Rexnord Flat Top Europe b.v. in ’s Gravenzande was het donderdagmiddag (25 september) erg warm. Ruim 70 gepassioneerde genodigden waren aanwezig bij de Startschotbijeenkomst om LTO Glaskracht Westland, VNO NCW Westland-Delfland, MKB Westland en Gemeente Westland gezamenlijk het Westlands Sociaal Akkoord te zien ondertekenen. Daarnaast volgden 16 Westlandse ondernemers het goede voorbeeld door MVO partner te worden.

Klik hier voor de foto's

Directeur van MVO Westland, Desiree Curfs, opende de feestelijke middag en bedankte gastheer Rexnord voor de mogelijkheid om deze bijeenkomst te faciliteren. Marius Wisse, Director Global Human Resources van Rexnord, hield een korte presentatie en gaf aan het een grote eer te vinden om mensen te helpen weer aan de slag te komen. Als groot bedrijf in de regio willen ze op deze manier een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij.

De kersverse vader, wethouder sociale zaken Mohamed el Mokaddem, onderbrak speciaal zijn verlof om op deze bijeenkomst de zaal toe te spreken. “Ik kan geen groter cadeau ontvangen dan een zaal vol ondernemers met een sociaal hart die het MVO convenant willen ondertekenen en zo mensen een kans geven op de arbeidsmarkt. We kunnen trots zijn in het Westland, omdat al veel bedrijven sociaal ondernemen, zonder de quotumdreiging.”De gemeente wil bedrijven faciliteren, maar el Mokaddem deed ook een nadrukkelijke oproep aan de huidige MVO partners. “Er doen al zoveel bedrijven mee, maar straal dit ook uit naar buiten. Wees ambassadeur en laat collega-ondernemers in contact komen met de MVO-accountmanagers, zo zijn en blijven wij een goed voorbeeld voor de rest van het land. En elk bedrijf kan meedoen, dus we maken gezamenlijk werk van werk.”

Pieter Eenhoorn, voorzitter van VNO NCW Westland-Delfland, sloot zich aan bij de woorden van de wethouder. “Het Sociaal Akkoord is vanuit Den Haag nu ingesteld, maar Westland was al zeer actief op dit gebied. Een voorbeeld voor de rest van Nederland. We gaan uit van de kracht van het succes en zien mede-Westlanders die weer aan de slag zijn helemaal opbloeien. Maar ook bij de ondernemer die deze kans biedt zie je het plezier en de trots.”

Na deze woorden werd het Westlands Sociaal Akkoord getekend door de aanwezige partijen. Na het fotomoment was het tijd voor de nieuwe MVO partners om het convenant en de bloemen te ontvangen van de wethouder. De volgende bedrijven kunnen zich met trots een jaar lang MVO Convenant Partner noemen:

Agrolux
AHVrij
BVB Substrates
Connexxion
DON Opleidingen
Eigenraam Naaldwijk
HR Solar
Rexnord Flat Top Europe
Royal Brinkman
Sjaak Buijs BV
Solar Construct Nederland
Son Grow
Stolze
V&R Techniek
W.K. Heyl jr. B.V.
Westland ARBO

Het pleidooi van de wethouder om als ambassadeurs op te treden was niet aan dovenmans oren gericht. Jacco van den Berg van Westland ARBO gaf aan dit in zijn gesprekken met zijn klanten onder de aandacht te brengen en Sjaak Buijs (Potplanten) gaat zijn bedrijf als voorbeeld binnen collega’s in de tuinbouw.

Andere reacties van de kersverse MVO partners waren gericht op de kwaliteit en flexibiliteit van Patijnenburg of het plezier en de voldoening om mensen een kans binnen het bedrijf te geven. Er werd gesproken over een win-win situatie voor de nieuwe medewerker én het bedrijf.

De avond werd afgesloten met een borrel waarbij er weer nieuwe ideeën zijn ontstaan. Natuurlijk mocht de rondleiding door de productieafdeling van Rexnord niet ontbreken.

Foto’s: Thierry Schut

Terug naar nieuwsoverzicht