MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Medewerkers Patijnenburg in het zonnetje door Solar Construct

Vorige week stonden Solar Construct Nederland en Patijnenburg stil bij hun jarenlange samenwerking. De medewerkers van Patijnenburg die al jaren de onderdelen in elkaar zetten voor Solar Construct Nederland, werden in de kantine van Patijnenburg in het zonnetje gezet en kregen een echt bedrijfsshirt.

“Naast het goed runnen van ons bedrijf, vinden we het ook belangrijk om sociaal maatschappelijk bezig te zijn”, zegt directeur Dingeman Ottevanger. “Dat past perfect met sociaal werkbedrijf Patijnenburg en de filosofie van MVO Westland. We werken nu al jaren samen.” Solar Construct Nederland biedt montagesystemen voor zonnepanelen op zowel platte als schuine daken. “De onderdelen worden op de assemblage-afdeling van Patijnenburg in Naaldwijk in elkaar gezet. De medewerkers waren steeds nieuwsgierig naar waar die producten terecht komen. Ze zijn erg betrokken bij wat ze doen. We wilden hen daarom graag laten zien waar ze hun werk terug kunnen zien. Met een presentatie en een fotoreportage van gerealiseerde projecten in Westland hebben we dat duidelijk gemaakt. Ook was er voor iedereen een bedrijfsshirt, zodat ze echt een beetje bij ons bedrijf horen. Ja, en daar hoorde ook een stukje taart bij.”

Proud Partner
Om het feest helemaal compleet te maken, kreeg Solar Construct Nederland het officiële MVO Westland Proud Partner status met het daarbij horende schildje. “Een mooie titel die onze samenwerking bevestigt. Ik ben er super trots op dat we al jaren mogen en kunnen samenwerken met Patijnenburg. Ze zijn heel flexibel en denken mee waar nodig. Er werken dan wel mensen met een afstandsbeperking, maar ze kunnen heel goed taken uit het bedrijfsleven oppakken. Ik denk dat meer bedrijven gebruik zouden moeten maken van de diensten van Patijnenburg.”

“Ik sluit me daar van harte bij aan”, vult Desiree Curfs, van MVO Westland aan. “MVO Westland wil zoveel mogelijk bedrijven aan haar binden met als doel; Werkgelegenheid voor mensen die langs de kant staan. Dat kan bij de werkgever binnen het bedrijf of, zoals in dit geval, door werk aan Patijnenburg uit te besteden. We zijn daarom heel blij en trots op de intensieve samenwerking met Solar Construct Nederland.”

Terug naar nieuwsoverzicht