MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Door mijn werk voel ik dat ik weer meetel!

Vier maanden geleden begon Arja de Zeeuw als administratief medewerker bij de gemeente Westland. Na 5,5 jaar te hebben gezocht naar werk, is deze baan voor de Naaldwijkse een geschenk uit de hemel. “Ik tel eindelijk weer mee!” Arja werd aan haar baan geholpen door de inzet van MVO Westland en haar partners.

Krap zes jaar geleden verloor Arja de Zeeuw uit Naaldwijk haar baan. “In eerste instantie denk je dat je weer snel aan het werk komt”, vertelt ze, “maar wanneer het langer en langer gaat duren, verlies je de hoop. In totaal heb ik 5,5 jaar thuis gezeten!”

Met de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 kwam Arja terecht in een re-integratietraject. Via MVO Westland werd Arja geholpen om weer aan de slag te kunnen. “Ik heb een aantal dagen meegedraaid op re-integratie-afdeling van Patijnenburg om te wennen aan het werkritme. Ook heb ik een aantal bijeenkomsten met andere werkzoekenden bijgewoond.”

Op de eerste bijeenkomst waar Arja was presenteerde MVO-accountmanager Jaap Hinfelaar, een vacature voor administratief medewerker bij de gemeente Westland. De gemeente is partner van MVO Westland en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk. “De vacature was me op het lijf geschreven. Ik heb direct gemaild en mocht een week later op gesprek komen! Spannend, want het was mijn eerste sollicitatiegesprek in 3,5 jaar!” Het verliep echter goed en een tweede gesprek volgde. Op 1 maart 2015 kon Arja beginnen

“Het feit dat je jezelf kunt onderhouden geeft een fantastisch gevoel”, gaat Arja verder. “Tijdens mijn werkloosheid heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij De Kreek en natuurlijk haalde ik daar ook veel voldoening uit. Maar het feit dat ik nu iedere maand mijn eigen salaris gestort krijg, is geweldig voor mijn zelfvertrouwen. Vrienden zeggen dat ik anders ben; vrolijker, opener en vooral zekerder. Ja, ik tel echt weer mee!”

Arja groeit nog steeds in haar functie. Haar toekomst ziet er weer rooskleurig uit. “Vorige week kreeg ik te horen dat mijn contract, dat in september zou aflopen, verlengd wordt met anderhalf jaar”, besluit Arja lachend.

Terug naar nieuwsoverzicht