MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

MVO Partner Dracaenakwekerij ‘De Plaats’: Hij hoort er gewoon bij’

Op 14 oktober 2015 heeft Dracaenakwekerij “De Plaats” het MVO convenant getekend. Dit tuinbouwbedrijf is al meer dan 20 jaar het adres voor Dracaena van het type deremensis en compacta. Op het bedrijf van 14.000 vierkante meter worden op commerciële basis Dracaena vermeerderd en opgekweekt voor kwekers en exporteurs.

Ruud en Agnes Scheffers staan aan het roer aan deze mooie onderneming die zeer betrokken is bij de medemens. Ruud vertelt over het aannemen van iemand met een WAJONG-status: “Het gaat perfect samen met onze mensen. Iedereen respecteert elkaar en hij is volledig opgenomen in de groep. Hij hoort er gewoon bij.”

Zijn vrouw Agnes, die veel van de begeleiding doet, vult aan “Er is altijd een vooroordeel - en dat hadden we zelf ook - dat deze mensen minder begrijpen, maar dat is dan gewoon niet waar. Op voorhand twijfel je of iemand wel in je bedrijf past, maar het past gewoon en anders maken we het passend! Iedereen heeft humor en iedereen heeft zijn passie. Als hij over voetbal begint komt hij helemaal los. Dat is echt leuk. Dan ga ik zelfs van voetbal houden, ondanks dat ik er niets aan vindt.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat hij voor ons geen apart geval is, of patiënt of deelnemer, hij is gewoon één van ons en hoort er gewoon bij” sluit Ruud af.

Terug naar nieuwsoverzicht