MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Ambitie komende jaren met 55% omhoog

De afgelopen jaren is het aantal mensen in de bijstand behoorlijk gegroeid in Westland. Wethouder Sociale Zaken, Mohamed el Mokaddem, heeft ons de opdracht gegeven om een uitvoeringsplan te maken om dit aantal terug te brengen.

Wat betekent dit in aantallen? In 2015 ontvingen er 1100 mensen een bijstandsuitkering. Onze opdracht vanuit de gemeente was om 180 mensen aan een baan te helpen. Dit is ruim behaald, maar niet voldoende om het aantal ook lager te krijgen. Er zijn verschillende inspanningen geweest om te zorgen dat er een beter beeld van het huidige bestand komt waardoor er een grotere groep in beeld is om te bemiddelen.

De meeste van deze mensen hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt die door een leer-werktraject weer gevoel bij een baan moeten krijgen. Samen met werkgevers uit verschillende branches zoeken we naar de beste manier om deze re-integratie verder vorm te geven. De groep zal in de praktijk moeten leren en we ondersteunen ze met intensieve coaching en cursussen waar nodig.

Uiteraard is het doel hiervan om het aantal mensen dat een betaalde baan vindt behoorlijk te vergroten. De opdracht van de gemeente Westland is dan ook opgehoogd naar 100 extra plaatsingen voor komend jaar.

Onze dienstverlening zullen we moeten intensiveren en het team wordt versterkt om naar deze ambitie toe te groeien. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen, maar hebben we u daarbij nodig. Het bedrijfsleven heeft een cruciale rol in de participatiewet en ook in 2016 hopen we weer een beroep te kunnen doen op onze MVO Partners én op nieuwe Westlandse ondernemers.

Terug naar nieuwsoverzicht