MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

'Ook qua personeel verantwoord ondernemen'

Vorige week woensdag sloot Hotel-Restaurant Carlton in Naaldwijk een convenant met MVO Westland. Kevin Katseman zette namens het hotel zijn handtekening onder het document en Edwin Zuidgeest namens MVO Westland. Het convenant houdt in dat het Naaldwijkse Fletcher hotel in de toekomst meer gebruik gaat maken van arbeidskrachten die geleverd worden door MVO Westland. Op die manier worden mensen die nu in de bijstand zitten aan een baan geholpen.

Aan de ondertekening ging een ‘proefperiode’ vooraf. “We hebben al enige tijd iemand via MVO Westland bij ons werken”, vertelt hotelmanager Kevin Katsman. “Zij had al enige ervaring met schoonmaakwerk, dus ze pakte haar taken heel vlot op. Ze past ook heel goed in het team. Ja, dat was een zeer positieve ervaring, voor beide partijen. Daarom hebben we besloten de samenwerking in 2016 te intensiveren. We ondernemen op het gebied van energieverbruik, inkoop van producten voor het restaurant enz. zo maatschappelijk verantwoord mogelijk. Dat willen we ook graag op het gebied van personeel doen.”

De krachten van MVO Westland zullen vooral in gezet worden voor schoonmaakwerkzaamheden, de facilitaire dienst en andere werkzaamheden, zoals inzet bij evenementen. Hoeveel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet gaan worden, vindt Katsman moeilijk om te zeggen. “De werkdruk hangt heel erg samen met hoeveel gasten we hebben. Hoe meer kamers er geboekt zijn, hoe meer werk er is om iedere kamer in topconditie te blijven onderhouden. Gelukkig denkt MVO Westland met ons mee en zijn ze heel flexibel. 2015 was voor ons een heel goed jaar, dus als dat een indicatie is, dan kunnen we in 2016 heel wat mensen aan een baan helpen!”

Terug naar nieuwsoverzicht