MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

MVO Schrikkel-ontbijt inspirerend en vernieuwend

De afgelopen vier jaar was ondernemend Westland rond Valentijnsdag al vroeg uit de veren voor het jaarlijkse MVO Valentijnsontbijt. Dit jaar viel de dag van de liefde op zondag, dus werd er voor de jubileum-editie afgeweken van deze traditie. MVO Westland had dit jaar op Schrikkeldag haar MVO-partners uitgenodigd voor een ‘Schrikkelontbijt’.

Na een heerlijk ontbijt, verzorgd door de medewerkers van Patijnenburg, werden ondernemers uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over ‘MVO 2.0’. Welke dromen hebben wij met MVO 2.0, welke concrete activiteiten kunnen wij samen ontwikkelen en uitvoeren om nog meer mensen mee te laten doen op de Westlandse arbeidsmarkt en wat hebben ondernemers hierbij nodig.

Ondernemers kwamen met creatieve ideeën. “Organiseer werkstages zodat de wederzijdse verwachtingen van zowel eigen werknemers als kandidaten (werkzoekenden) goed uitgewisseld worden. Door dit ‘beeld en geluid’ te delen worden vooroordelen weggenomen en ontstaat er een match.”

Tom Ouwerling, Senior Quality Manager bij Best Fresh Group, gaf ons een praktische inkijk in zijn Werk-Leer-Traject. “Wij hebben specifiek ruimte gemaakt voor 15 kandidaten (werkzoekenden). Deze kandidaten bemensen een productielijn, en met succes. De eerste kandidaat is via dit Werk-Leer-Traject al doorgestroomd naar een reguliere baan. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Kandidaten kunnen bij ons een vak leren en vergroten hierdoor hun kansen op een baan”.

Dagvoorzitter Richard Engelfriet wist de zaal mee te krijgen met humor en voorbeelden van simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen. Dit heeft veel inspiratie opgeleverd bij zowel ondernemers als MVO Westland. Met een positief en energiek gevoel zijn de 100 aanwezigen weer naar hun bedrijf gegaan om de week te beginnen.

De foto-reportage van de bijeenkomst volgt binnenkort.

Terug naar nieuwsoverzicht