MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand - Martin bij RC Westland

Wateringen – Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

‘Een gouden kans’, zo typeert Martin de Bruijn zijn aanstelling bij RC Westland In Wateringen. Donderdag 10 maart bezocht hij de banenmarkt, georganiseerd door MVO Westland. De Westlander gaf zijn visitekaartje af bij de stand van Uitzendbureau EG Personeelsdiensten, en duidelijk niet zonder resultaat. “Kennelijk viel mijn CV in de smaak, want ik mocht op gesprek komen.”

Hij werd voorgesteld bij RC Westland, een dochteronderneming van EG Personeelsdiensten, waar een vacature openstond voor assistent-bedrijfsleider. Re-integratie Centrum Westland biedt sinds november 2015 werkplekken voor medewerkers in verzuim met benutbare mogelijkheden. Bij RC Westland kunnen mensen in de ziektewet aangepaste arbeid verrichten onder de juiste omstandigheden. De andere klantengroep bestaat uit regionale bedrijven die werkzaamheden willen uitbesteden. Denk aan verpakken, assembleren, stickeren en sorteren. Op 4 april is Martin gestart bij zijn nieuwe werkgever. In zijn functie zorgt hij voor de begeleiding van de medewerkers. Hij is veelal te vinden op de werkvloer en is het aanspreekpunt voor de medewerkers. “Ontzettend blij ben ik dat ik weer werk heb”, aldus Martin, die onder andere twintig jaar werkzaam is geweest als zelfstandig psycholoog en sinds twee jaar aangewezen was op de bijstand. “Ik heb het gevoel dat ik hier ontzettend veel kan leren, en dat op mijn zestigste. Bovendien bof ik met een goede baas.”

Mensen van 45 jaar en ouder verliezen veelal de slag op de arbeidsmarkt van de jongeren, weet bedrijfsleider Harry van Velden. “RC Westland staat serieus open voor ervaren personen op de werkvloer. Ik hoop dat meer werkgevers er zo tegenaan willen kijken, want dan zijn er veel meer matches mogelijk!”

Terug naar nieuwsoverzicht