MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Certificaat voor drie nieuwe medewerkers bloemendistributeur W.K. Heyl

Bij bloemendistributeur W.K. Heyl zijn vanochtend drie door MVO Westland geplaatste medewerkers in het zonnetje gezet. Davi, Larry en Rick werken sinds kort bij het bedrijf en kregen een certificaat uitgereikt voor de gevolgde cursus. Zij zorgen ervoor dat alle kratten op de lopende band komen zodat die gevuld kunnen worden met bloemen.

Personeelsmedewerker Gijs Haaring van W.K. Heyl vertelt dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord wil ondernemen en daarom een aantal mensen met een arbeidsbeperking heeft aangenomen. “Het werk dat vroeger door uitzendkrachten werd ingevuld wordt nu gedaan door Davi, Larry en Rick. Met hun komst is het veel gezelliger geworden, ze brengen arbeidsvreugde op de werkvloer.” Rick vertelt dat hij het enorm naar zijn zin heeft. “Ik begin om 6.30 uur en ben de hele dag lekker aan het werk. Ik heb leuke collega’s, waar ik nu ook vrienden mee ben op Facebook.”

Bloemen voor Duitse winkels
W.K. Heyl levert elke dag bloemen aan 800 bloemenwinkels in een deel van Duitsland. De bloemen kunnen tot 16.00 uur online besteld worden en gaan de volgende dag naar de winkel. Elke ochtend worden er dus duizenden kratten geleegd en weer gevuld voordat ze op transport gaan. Arno Koelemij begeleidt de drie nieuwe collega’s. “Met een klein beetje hulp vullen Davi, Larry en Rick nu volwaardige werkplekken in. Heel fijn is dat ze elke dag graag aan de gang gaan. Ik ben trots op hoever ze al gekomen zijn.”

Vinger aan de pols houden
De medewerkers worden goed begeleid door het bedrijf, en ook de werkconsulent van MVO Westland houdt vinger aan de pols. Arno Koelemij: “Voordat de jongens startten hebben we alle collega’s een mail gestuurd. Voor de duidelijkheid loopt alle aansturing via één leidinggevende. Als het kan, neem ik aan het einde van de werkdag even 10 minuten om met ze bij te praten. Ook komt de case manager van MVO Westland regelmatig langs.” Bij de uitreiking van de certificaten is het een gezellige boel in de kantine. Er wordt taart gegeten en de nieuwe medewerkers krijgen complimenten van hun manager. “Lekker, zo’n vroege pauze!”, lacht een van hen.

Terug naar nieuwsoverzicht