MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Door MVO Westland geïnitieerd bedrijvenbezoek levert kennis op

Afgelopen donderdag 9 juni bracht MVO Westland twee convenantpartners bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Samira Luardani, HR Adviseur van Nature’s Pride ging langs bij de Dutch Flower Group om van gedachten te wisselen over het planmatig invullen van de participatiewet. Willem Kramer, HR-Manager van DFG, toonde onder andere de productieband waar bloemen worden verzameld en tot boeketten gevormd. De lijn werkt op een snelheid van 80% en houdt rekening met mensen die re-integreren of een lager werktempo hebben. Nature’s Pride bekijkt of zij ook een dergelijke lijn kan implementeren.

Nature’s Pride blijft groeien
Het bekijken van een best practice bij een ander bedrijf is goed bevallen. Nature’s Pride is leverancier van ruim 500 verschillende soorten verse exotische groenten & fruit uit meer dan 70 landen. Het bedrijf heeft diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Om dit meer gestructureerd aan te pakken en ook mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen gaan ze later met MVO Westland om tafel. De vraag naar producten van Nature’s Pride blijft groeien en zij hebben veel nieuwe medewerkers nodig om aan de vraag te kunnen voldoen.

MVO bij Dutch Flower Group
Convenantpartner Dutch Flower Group liet graag de aangepaste lopende band zien. Het familiebedrijf, dat bestaat uit dertig individuele bedrijven, is gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Ze zien maatschappelijk verantwoord ondernemen als een van de pijlers van de familie. Daarom hebben ze als convenantpartner samen met MVO Westland een plan geschreven en nemen ze structureel mensen in dienst uit de Banenafspraak.

Foto: Samira Luardani, HR Adviseur van Nature’s Pride ging langs bij de Willem Kramer, HR-Manager Dutch Flower Group (DFG)

Terug naar nieuwsoverzicht