MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand – Ronald bij Wematrans

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

Welbeschouwd is Ronald Slaman een slachtoffer van de opmars van de digitale post. Hij werkte in de postkamer van het Nederlands Octrooibureau, waar alle binnenkomende poststukken zorgvuldig moesten worden bekeken en gearchiveerd. “Maar er werd steeds meer post verstuurd per e-mail, waardoor mijn baan op de tocht kwam te staan”, vertelt de inwoner van Kwintsheul, die hierdoor in de WW terechtkwam en daarna een poosje in de bijstand. Na wat tijdelijke uitzendwerkzaamheden mocht Ronald via MVO Westland proefdraaien bij bloemen- en plantentransporteur Wematrans.

Het werken bij Wematrans bevalt Ronald naar eigen zeggen uitstekend. “Het is afwisselend, je hebt veel leuke collega’s en je staat niet continu op één en dezelfde plek te werken. Dat vind ik wel prettig.” Tot zijn takenpakket behoort onder meer ‘sleutelen’: ervoor zorgdragen dat de stapelwagens die van de veiling komen voorzien zijn van een slotplaat, een rechthoekig slotmechanisme dat dient ter beveiliging en identificatie van de stapelwagen. Een belangrijke taak, want iedere stapelwagen die in een vrachtwagen staat of buiten de veilinggebouwen gebruikt wordt moet voorzien zijn van een slotplaat. Daarnaast rijdt hij veilingkarren van de veiling naar de boxen van Wematrans en vice versa, helpt hij met het laden en lossen van de bloemen- en plantenkarren in en uit de vrachtwagens en voert hij diverse voorkomende schoonmaakwerkzaamheden uit.

Na zijn proefperiode heeft Ronald een halfjaarcontract gekregen bij Wematrans tot november van dit jaar. “Dat was natuurlijk geweldig nieuws. Ik ben blij met deze werkplek en ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven werken.”

FOTOBIJSCHRIFT
Ronald Slaman (links) krijgt uit handen van teamleider Marcel van Wematrans de heerlijke Match van de Maand-taart overhandigd.

Terug naar nieuwsoverzicht