MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Medewerker met leerwerkcheque gestart bij Teeken Bloem & Kado

Bij Teeken Bloem & Kado in ‘s Gravezande is Dana Engels (17) sinds 1 juni aan de slag via de Westlandse leerwerkcheque. De leerwerkcheque van de gemeente is er om jongeren tussen de 16 en 27 jaar te helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ze kunnen er zes maanden lang werkervaring mee opdoen bij een bedrijf naar eigen keuze. Eigenaresse Ingrid Teeken is blij met haar tijdelijke medewerkster. “Dana helpt bij alle voorkomende werkzaamheden. Ze maakt boeketten, zorgt voor de etalage en doet opruimwerk. Ze volgt een opleiding in de detailhandel en dat merk je, ze is heel gemotiveerd. Ze pakt alles aan, dus voor mij is ze een grote aanwinst in het bedrijf.”

Jongeren moeten met de leerwerkcheque zelf op zoek gaan naar een werkgever en MVO Westland zorgt voor de afhandeling. De plaatsing bij Teeken Bloem & Kado is gedaan in samenwerking met het WSP Haaglanden. De eigenaresse van de winkel vertelt dat het welkom is dat een deel van de loonkosten worden vergoed. “De winkelbranche heeft het best lastig, dus deze regeling is gunstig. Ook kunnen wij zo kennis maken met gemotiveerd personeel.” De gemeente vergoedt een belangrijk deel van de loonkosten aan de werkgever, op voorwaarde dat die zorgt voor goede begeleiding. Het geld dat het college hiervoor beschikbaar stelt komt het Actieplan Jeugdwerkloosheid.

Gunstige toekomst
De leerwerkcheque is een belangrijk instrument vindt Wethouder Mohamed el Mokkadem (sociale zaken): “Jongeren hebben recht op een goed toekomstperspectief. Dit geeft net het zetje dat soms nodig is om hen te laten starten. Want ondanks de verbeterde economie blijft het voor veel jongeren lastig om een passende stageplek te vinden of voldoende werkervaring op te doen. Investeren in jongeren is investeren in de toekomst van Westland.” Voor Dana ziet die toekomst er gunstig uit. “Als het aan mij ligt, blijft ze bij ons in de winkel werken,” zegt Ingrid Teeken. “Maar dit hangt natuurlijk helemaal af van haar plannen als ze haar opleiding heeft afgerond. Wij zijn in ieder geval positief!”

Leerwerkcheque
Met de leerwerkcheque krijgt een jongere zes maanden lang een vergoeding van de werkgever van minimaal € 600,- netto per maand (inclusief vakantietoeslag). Jongeren van 16 tot 17 jaar ontvangen €400,- netto per maand. De werkgever wordt door de gemeente gecompenseerd met een bedrag van € 500 of € 300,- per maand. Werkgevers krijgen zo de kans om op een eenvoudige wijze jong, gediplomeerd en gemotiveerd personeel binnen te halen en hen kennis te laten maken met hun bedrijf.

Op de foto: begeleider Monique van Luyk- Schildknegt en Dana Engels

Terug naar nieuwsoverzicht