MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

DFG geeft het leven van Melissa kleur

De Dutch Flower Group (DFG) heeft ‘Making life colourful’ als motto. Dat doet ze door middel van de bloemen en planten die ze levert, maar ook door duurzaam te ondernemen. Daarom heeft DFG in 2012 het MVO Westland-convenant getekend. MVO Westland helpt ondernemers en brengt werkzoekenden en werkgevers samen. Dit door het aanbieden van werkplekken aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Inmiddels hebben al meerdere personen werkervaring opgedaan bij de bedrijven van DFG.

Zo is Hamiplant hard op weg om zich Proud Partner van het MVO te mogen noemen. Als Proud Partner bestaat minimaal 5 procent van het werknemersbestand van een onderneming uit mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Ook bij SuperFlora is via MVO Westland iemand aan een baan geholpen. Melissa Zandbergen, is daar, onder begeleiding van Jerney Heemskerk, werkzaam als gastvrouw en cateringmedewerker. Melissa voelde zich direct deel van het team en heeft het erg naar haar zin in haar nieuwe functie. Iedereen is van tevoren duidelijk ingelicht over de komst van hun nieuwe collega. “Soms ben ik wel wat onzeker als ik bepaalde dingen moet doen die ik nog nooit heb gedaan, maar Jerney helpt mij daar goed bij en samen hebben wij afgesproken dat opdrachten of opmerkingen aan mij gericht altijd via Jerney gaan. Dit geeft voor mij meer duidelijkheid, wat ik zo nu en dan wel nodig heb,” aldus Melissa.

Over Dutch Flower Group
Dutch Flower Group is een familie van bedrijven, gespecialiseerd in de internationale handel van bloemen en planten. Met 30 individuele bedrijven beleveren zij alle afzetkanalen, de importerende groothandel die aan bloemisten levert en de grootschalige retail van supermarktketens, grootwinkelbedrijven, benzinepompstations, bouwmarkten en tuincentra.

Foto: Melissa Zandbergen (r.) is werkzaam als gastvrouw en cateringmedewerker bij SuperFlora.

Terug naar nieuwsoverzicht