MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Samenwerking Best Fresh Group en MVO Westland bekrachtigd

Best Fresh Group, importeur en exporteur van groenten en fruit, en MVO Westland zetten zich gezamenlijk in om werkzoekenden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Mart Valstar, CEO Best Fresh Group, en Inge Vermeulen, directeur Patijnenburg, zetten 21 juli hun handtekening onder de officiële samenwerkingsovereenkomst. Werkzoekenden gaan drie maanden in een werkleertraject op de werkvloer bij Best Fresh Group aan de slag. Van de eerste zeven deelnemers die zijn gestart, hebben er inmiddels zes een reguliere baan en is er één verder gegaan met zijn opleiding. Vijf van de zes zijn bij vergelijkbare bedrijven in de groothandel/logistiek aan het werk gegaan en één persoon kon direct een openstaande functie bij Best Fresh Group invullen.

Inge Vermeulen: “We zijn heel blij dat Best Fresh Group met ons een langere relatie wil aangaan waarin we als partners investeren om mensen aan werk te helpen. Het bedrijf loopt voorop als het gaat om het aanbieden van werkleerplekken binnen het eigen bedrijf.” Voor Mart Valstar van Best Fresh Group is het een logische gevolg van de intrinsieke motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. “We moeten bereid zijn om de uitdaging van de participatiemaatschappij aan te gaan en de stap nemen om samen te werken.” Tom Ouwerling is de organisator van het project bij Best Fresh Group. “Onze klanten vragen om duurzaamheid, en voor ons gaat dat ook om duurzame inzetbaarheid van mensen. Er is in deze sector veel werk te verzetten, en dat doen we het liefst met mensen uit Westland zelf. Door deze samenwerking krijgen werkzoekenden een kans op de werkvloer en perspectief in het leven, en Best Fresh Group heeft eerste keus uit goed opgeleide werknemers op het moment dat er een vacature is.”

Opleiding en referentie
De deelnemers aan het traject doen in drie maanden ervaring op in verschillende soorten werk in de loods van ABC Logistics, de logistieke tak van Best Fresh Group. Het gaat onder andere om uitzoekwerk, in- en ompakken en schoonmaak. Ook leren deelnemers werken met elektrische palletwagens, kwaliteitscontrole en met het orderpick-systeem. Daarnaast krijgen ze opleidingen gericht op de AGF-sector, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne en veiligheid. Hierdoor nemen hun kansen op de arbeidsmarkt sterk toe, zoals ook blijkt uit het feit dat van de eerste groep inmiddels bijna iedereen aan het werk is op een reguliere arbeidsplaats. Ouwerling: “Voor Best Fresh Group heeft het nog een extra effect: door deze nieuwe collega’s denken we meer na over structuur en zijn we nog scherper op veiligheid, wat goed is voor het hele bedrijf.” Nu de samenwerking is bekrachtigd wordt het werkleertraject uitgebreid met plaatsen voor SW-medewerkers en statushouders. “Het is een win-winsituatie,” vindt Ouwerling, “en we vertellen graag aan andere ondernemers hoe dat in de praktijk werkt. Neem gerust contact op om eens bij ons mee te kijken, hoe meer mensen dit gaan doen hoe liever het ons is.”

Terug naar nieuwsoverzicht