MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand - Christa bij SV.CO

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

De knoop is doorgehakt, je wil weer aan de slag, eigen geld verdienen. Je beschikt over de noodzakelijke talenten om op de arbeidsmarkt te kunnen functioneren, maar toch is het maken van de overstap naar werknemerschap lastig. Gewoonweg omdat je enige tijd buiten het arbeidsproces bent geweest. Het overkwam Christa Valk uit De Lier. “Door privé omstandigheden was ik genoodzaakt een carrièreswitch te maken”, vertelt ze. “Ik wilde een baan van 20 tot 25 uur per week. Maar parttime vacatures liggen helaas niet voor het oprapen in deze tijd. Ik heb een hele poos ongewild thuis gezeten. Via Edwin Zuidgeest, accountmanager van MVO Westland ben ik bij SV.CO terecht gekomen. Een leuk bedrijf! De sfeer onderling is open en vanaf dag één voel ik me hier op mijn gemak.”

Christa heeft een achtergrond als zweminstructeur en was in het verleden werkzaam in de klimaattechniek. Bij sierteeltbedrijf SV.CO (StrijbisVerbeek COmpany) is ze onder meer verantwoordelijk voor het stickerwerk. “Christa pakt het goed op”, zegt bedrijfsleider Chris Keijzer tevreden. “Ze werkt nu ruim zes weken bij ons en is inmiddels zeer bedreven in het stickeren. Daar kan menigeen een puntje aan zuigen.”

SV.CO is een bedrijf dat in 2006 is ontstaan door het samengaan van telers Strijbis en Verbeek. Potchrysanten en Kalanchoes zijn al decennia de belangrijkste producten bij SV.CO. In 2015 was het vijftig jaar geleden dat SV.CO haar eerste potchrysanten introduceerde op de Nederlandse veilingen. “Nog steeds zijn we elke dag vol passie aan de slag met de doorontwikkeling van deze mooie productgroep”, aldus eigenaar Jelle Strijbis. “Tegelijkertijd zien we het als onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.”

Foto: Christa Valk en Chris Keijzer met de heerlijke Match van de Maand-taart.

Terug naar nieuwsoverzicht