MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Veel CV's gecheckt bij MVO Westland

Maandagmiddag hebben medewerkers van MVO Westland tientallen mensen kunnen helpen om hun Curriculum Vitae (CV) nog beter te maken. Vanwege de Week van het Werk kon iedereen binnenlopen om advies te krijgen over het eigen CV. “Ik dacht dat mijn CV helemaal in orde was, maar ik heb toch weer wat tips die ik ga toepassen,” zei een van de deelnemers.

Veelgegeven tips op een rij
Met de CV Check wil MVO Westland werkzoekenden ondersteunen om aan de slag te gaan. Deze tips die werkzoekenden maandag kregen, kwamen diverse keren terug:
• Zet je CV in omgekeerde chronologische volgorde. Noem dus bij werkervaring als eerste de baan die je als laatste hebt gehad. Dan werk je verder terug in het verleden.
• Hou het kort! Werkgevers scannen een CV en hebben geen tijd voor lange teksten. Hou het bij twee pagina’s en werk met kernwoorden en opsommingen.
• Pas je CV aan bij de functie waar je op reageert. Je CV moet de kenmerken bevatten van de werkplek waar je op solliciteert.
• Plaats je een foto, zorg dan wel voor een goede portretfoto.

Gratis portretfoto op Open Dag 1 oktober
Bij de CV Check viel het op dat sommige mensen een selfie plaatsen als profielfoto terwijl dat niet erg professioneel overkomt. Ook daar valt in de Week van het Werk iets aan te doen! Op zaterdag 1 oktober is er bij de Open Dag van Patijnenburg een fotograaf aanwezig die gratis portretfoto’s maakt. Kom dus tussen 12.00 - 16.00 zeker even langs bij de Ambachtstraat 10!

In het Week van het Werk-journaal werd ook aandacht besteed aan de CV Check. Bekijk hier de uitzending.

Terug naar nieuwsoverzicht