MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Zamir is order picker bij Best Fresh Group

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

Mensen die ongewild werkloos zijn, maar wel willen. Gerrit Vermeer van ABC Logistics, onderdeel van de Best Fresh Group, kent genoeg voorbeelden. Als manager verpakkingsafdeling werkt hij mee aan de opleiding van de werknemers van morgen. Best Fresh Group, importeur en exporteur van groenten en fruit, zet zich in om werkzoekenden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. In drie maanden doen geselecteerde kandidaten ervaring op in verschillende soorten werk. Bij ABC Logistics, de logistieke tak van Best Fresh Group, gaat het onder andere om uitzoekwerk, in- en ompakken en schoonmaak. “Wij geven werkzoekenden een kans op de werkvloer, en Best Fresh Group heeft eerste keus uit goed opgeleide werknemers op het moment dat er een vacature is”, aldus Gerrit.

Raymond van Leeuwen is als begeleider vanuit MVO Westland aan de Best Fresh Group verbonden. “Om arbeidsvaardigheden en werkervaring op te doen, doorlopen de mensen die hier binnenkomen een werkleertraject op maat. Ze worden gericht toe geleid naar een betaalde baan; dat kan intern of buiten het bedrijf zijn. Ben je ambitieus en wil je doorgroeien? Dan is the sky the limit.” De kans om ‘stage te lopen’ bij ABC Logistics greep Zamir Statie met beiden handen aan. Inmiddels heeft hij een arbeidscontract op zak. Sinds 3 oktober werkt hij gemiddeld 32 uur als orderpicker. “Ik ben erg opgelucht en blij. In deze baan voel ik me goed thuis. Ik ben iemand die graag de puntjes op de ‘i’ zet.” Gedurende het werkleertaject leerde de Wateringer in korte tijd alle facetten kennen van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de complete distributie van verse groenten en fruit. Ook kreeg hij een opleiding tot heftruckchauffeur aangeboden. “Ze hebben mij hier heel goed geholpen.” Volgens Zamir, van huis uit zelfstandig timmerman, heerst er een goede werksfeer binnen het bedrijf. “Ik werk veel met Poolse collega’s en ik spreek al een aardig woordje Pools nu. Erg leuk om een nieuwe taal te leren.”

Naast plaatsen voor medewerkers van het Sociaal Werkbedrijf, is de samenwerking tussen Best Fresh Group en MVO Westland sinds dit jaar uitgebreid met statushouders. Vanaf januari 2017 komen daar vluchtelingen, die woonruimte in het Westland toegewezen hebben gekregen, bij.

Terug naar nieuwsoverzicht