MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Staatssecretaris Klijnsma kondigt bij bezoek aan Patijnenburg nieuwe maatregelen aan

Vanochtend bracht staatssecretaris Jetta Klijnsma in het kader van de Dag van de Ondernemer een werkbezoek aan Koppert Cress en Patijnenburg. Op de werkvloer bij het SW-bedrijf maakte zij nieuwe handreikingen bekend die het makkelijker maken om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Zo kreeg zij van het UWV de sleutel overhandigd van de ‘kandidatenverkenner Banenafspraak’. Dit is een online personeelsbank met al bijna 60 duizend werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

No-risk polis voor onbepaalde tijd
Via dit nieuwe systeem kunnen werkgevers op een eenvoudige manier in contact te komen met mensen die graag willen werken en een arbeidsbeperking hebben. Daarnaast maakte de staatssecretaris bekend dat de polis die het werkgeversrisico van loondoorbetaling bij ziekte afdekt, voor onbepaalde tijd geldig wordt. De Eerste Kamer ging deze week akkoord met het structureel maken van de no-riskpolis. Daardoor zijn werkgevers die iemand met een arbeidsbeperking aannemen er tot in lengte van jaren van verzekerd dat zij er financieel niet voor opdraaien als deze werknemer ziek wordt. “Dat is een belangrijke stap,” zei Klijnsma bij Patijnenburg, “want zo ervaren werkgevers minder risico’s zodat meer mensen vaste contracten krijgen. Dat is hard nodig. Want mensen met een arbeidsbeperking willen geen medelijden, ze willen meedoen.”

Kandidatenverkenner
Na een kort rondetafelgesprek dat werd geleid door Aart van der Gaag (commissaris Op naar de 100.000 banen) kreeg de staatssecretaris een rondleiding op de werkvloer van Patijnenburg. Daar sprak zij met diverse collega’s en maakte zij kennis met verschillende medewerkers met een arbeidsbeperking. De nieuwe kandidatenverkenner is te vinden op www.werk.nl/kandidatenverkenner.

Foto (Jeroen Poortvliet (copyright)): Van links naar rechts: Mohamed el Mokaddem (wethouder gemeente Westland), Aart van der Gaag (commissaris Op naar de 100.000 banen), Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Hans Spigt (aanjager Banenafspraak overheid) en Astrid Hendriks (UWV).

Terug naar nieuwsoverzicht