MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Vierde medewerker krijgt contract bij W.K. Heyl

Bloemdistributeur W.K. Heyl heeft opnieuw een medewerker met een arbeidsbeperking aangenomen. Het is inmiddels de vierde collega die vanuit de Banenafspraak aan de slag gaat. Op 14 december ondertekende de nieuwe medewerker zijn contract voor zes maanden, na de succesvolle proefplaatsing. De vier nieuwe medewerkers zorgen er onder andere voor dat het startproces bij de bloemendistributie goed loopt. Ze plaatsen schone kratten op de lopende band zodat die gevuld kunnen worden met bloemen. WK Heyl is een zeer actieve partner binnen MVO Westland en heeft naast deze vier medewerkers nog twee mensen die onlangs begonnen zijn als schoonmaker en orderpicker.

Sociaal ondernemerschap voorop
Personeelsmedewerker Gijs Haaring van W.K. Heyl vertelt dat sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staat. “Onze directie vindt het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk verantwoord te ondernemen en geeft ons alle ruimte om hier invulling aan te geven. Wij zijn blij met deze nieuwe collega’s, ze brengen arbeidsvreugde op de werkvloer.” Het bedrijf trekt nauw op met de accountmanager en werkconsulent van Patijnenburg om werkzoekenden een kans te geven. Zo zocht het bedrijf zelf contact toen er een vacature ontstond voor het schoonmaken van de kantoren. Inderdaad bleek er iemand beschikbaar die op zoek was naar parttime schoonmaakwerk. Inmiddels is Tineke Pauwe na een proefperiode van twee weken op een contract van drie maanden aan de slag.

Afspraken op maat
Werkconsulent Shantal Blaaker, die zorgt voor de begeleiding van de medewerkers, vertelt dat het ook voorkomt dat Patijnenburg zelf iemand aandraagt.“W.K. Heyl werkt vanuit een groen hart en staat open voor sociaal ondernemen, daarom zien wij ook kansen. Zo kregen wij iemand aan tafel met een interessant cv en goede werkervaring als orderpicker. W.K. Heyl had daar geen vacature voor, maar wilde deze werkzoekende een kans geven. Deze jongen blijkt erg goed werk af te leveren, maar kampt met onder andere een angststoornis.” Gijs Haaring: “In zo’n geval houden we daar rekening mee en maken we afspraken op maat met de medewerker. Zo bespreken we dagelijks de werktijden met hem. Ook houden we op de werkvloer contact zodat hij even weg kan uit de lijn als het teveel wordt.” En met resultaat. Shantal Blaaker: “Tijdens de proefplaatsing was er nog wat verzuim, maar omdat zij hem een kans geven om te ontwikkelen gaat het nu heel goed. Weer een geslaagde match dus!”

Terug naar nieuwsoverzicht