MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Sanne aan de slag bij CoolCat

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Stoute schoenen aan
Sanne herinnert het zich nog als de dag van gisteren. De dag dat ze de stoute schoenen aantrok en bij CoolCat in Winkelcentrum De Tuinen aanklopte voor een baan. De Monsterse had kort daarvoor van haar werkcoach vernomen dat de kledingketen zich in zet om de kansen op werk te vergroten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Om medische redenen ben ik uit het arbeidsproces geraakt. Drie jaar lang heb ik aan de zijlijn van de arbeidsmarkt gestaan. Ik wilde weer dolgraag aan de slag. Omdat het niet lukte om een baan te vinden, kwam ik bij het Werkplein terecht.”

Meteen een klik
Sanne studeerde ooit aan het Grafisch Lyceum en volgde een opleiding tot Beauty Artist. Ervaring in de verkoopbranche had ze nauwelijks, maar dat belette haar niet om te solliciteren bij CoolCat. “Ik heb zelf het initiatief genomen. Bij de pakken neerzitten levert niks op. Je moet er eigenhandig voor zorgen dat je je zaakjes goed op orde hebt, zo sta ik erin.” Haar gedrevenheid en enthousiasme bleef niet onopgemerkt bij Angelique, filiaalmanager van CoolCat Naaldwijk. “We hadden meteen een klik”, zeggen de dames bijna in koor. Het positieve gesprek mondde uit in een aanstelling. Op 1 september ging het dienstverband van start. “Dat betekende zoveel voor mij.”

Teamspirit bijzonder
Met vlag en wimpel is Sanne inmiddels door haar twee maanden proeftijd heen. Gemiddeld twintig uur per week staat ze in de winkel. Sanne vindt het vooral leuk om klanten te helpen bij hun zoektocht naar passende kleding. “Ik leer steeds meer klanten kennen en herkennen en dat geldt ook andersom.” De Monsterse heeft het super naar haar zin. “Mijn collega’s zijn gezellig en ik krijg veel steun van mijn manager.” CoolCat heeft als doel medewerkers in hun kracht te zetten, aldus leidinggevende Angelique die in februari twaalf jaar werkzaam is bij CoolCat. “Medewerkers en managers die elkaar stimuleren, motiveren en coachen om het beste uit zichzelf te halen. De teamspirit binnen het bedrijf is echt heel bijzonder. Er heerst een cultuur van: niets is te gek. Samen zorgen wij dat CoolCat, CoolCat is!”

Terug naar nieuwsoverzicht