MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Haagse jongeren aan de slag bij Vis Groep na speedmeet MVO Westland

Na een door MVO Westland georganiseerde speedmeet zijn in januari twee jongeren gestart met een leerwerktraject bij de Vis Groep in Wateringen. Later krijgen nog twee studenten een plek bij het bedrijf. De Vis Groep was op zoek naar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die opgeleid willen worden tot diamantboorder. Accountmanager Jaap Hinfelaar, accountmanager Patijnenburg, zocht hiervoor naar een regionale samenwerking met het WSP Den Haag, Delft en Rijswijk. Daar is Robbert Westerhout actief als matchmaker tussen leerbaan-studenten en werkgevers.

Wil om te werken voorop
Half januari voerden tien Haagse jongeren in de kantine van de Vis Groep drie korte gesprekken met medewerkers. Algemeen directeur Dick van Veelen was blij verrast met de opzet van deze speedmeet. “Vooraf dachten we misschien één starter te vinden, maar het zijn er vier geworden. We waren vooral op zoek naar jongens die de wil hebben om een vak te leren en om te werken. Technische affiniteit is gewenst maar 80% van het succes heeft te maken met mentaliteit. Daar hebben we dus ook echt op gescout. Bij de rondleiding toonden we een computergestuurde boorrobot. Dan zie je dat de nieuwsgierigheid bij sommige jongens wordt gewekt, voor ons een goed teken.”

Ambacht leren van leermeester
Bij de Vis Groep werken 100 medewerkers in diverse disciplines in de bouw en installatietechnische wereld. In de zelf opgerichte Academy zet het bedrijf trainingsprogramma’s op om de groei van het bedrijf te ondersteunen en het niveau te blijven verhogen. “We werken daarbij met leermeesters en werkleerplekken waar jonge mensen het vak leren,” licht Dick van Veelen toe. “Zo is het diamantboren en –zagen echt een ambacht waar je toch wel een jaar over doet om het goed te leren. Werken met diamantgereedschap is specialistisch werk en ook fysiek zwaar.” De jongeren krijgen stukje bij beetje meer vrijheid. Het uiteindelijke doel is dat ze met een eigen bus naar bouwwerken gaan om daar zelfstandig klussen uit te voeren.

Resultaat van regionale samenwerking
De plaatsing is een mooi resultaat dat via een regionale samenwerking van de grond kwam. Jaap Hinfelaar, accountmanagerPatijnenburg: “Binnen Westland hadden we niet voldoende kandidaten voor de Vis Groep, daarom zocht ik contact met het WSP Den Haag, Delft en Rijswijk. We helpen Westlandse werkgevers graag verder, ook als we daarvoor iets verder moeten kijken.” De LeerWerk Makelaar van het WSP selecteerde daarop diverse cv’s van jongeren. “Wij hebben verschillende jongeren in het bestand die een leerwerkbaan zoeken,” vertelt Robbert Westerhout van de LeerWerk Makelaar. “We zijn met MVO Westland in gesprek om de samenwerking voort te zetten zodat we ook andere Westlandse werkgevers kunnen ondersteunen.”

Innovatie en ontwikkeling aan de basis
Inmiddels zijn eerste twee jongeren bij de Vis Groep gestart. De directeur is benieuwd of het ‘blijvertjes’ zijn want – heel opvallend – tot nog toe verlaat bijna niemand het bedrijf. “Hoe dat komt? We zijn echt een leuk bedrijf met een goede sfeer. Wat daaraan bijdraagt is dat we mensen stimuleren om mee te denken in het bedrijf. Als een medewerker een goed idee heeft mag hij dit in werktijd verder ontwikkelen bijvoorbeeld in ons InnoLab. Hier werken we aan allerlei innovaties onder andere in samenwerking met verschillende universiteiten. Onze medewerkers krijgen veel vrijheid en kunnen zich blijven ontwikkelen.”

Foto: Alle deelnemers en betrokkenen bij de speedmeet bij de Vis Groep

Terug naar nieuwsoverzicht