MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Kataryna bij EG-Personeelsdiensten

De Lier – Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.
De Banenmarkt die MVO Westland op 23 februari organiseerde met tien werkgevers en honderden vacatures, mag met recht een succes worden genoemd. Met meer dan zeventig vervolggesprekken is het doel van de Banenmarkt, om Westlandse werkzoekenden en werkgevers aan elkaar te koppelen, ruimschoots geslaagd. Eén van de kandidaten die concreet aan de slag is gegaan, is Kataryna Boqdanik uit ’s-Gravenzande. De van origine Poolse Kataryna werd door EG-Personeelsdiensten geselecteerd voor werkzaamheden bij VG Orchids in De Lier. “Ik had als zzp’er al ervaring in de orchideeën”, vertelt ze enthousiast.
Als zelfstandige kan het gebeuren dat je een tijdje zonder opdrachten zit; het overkwam ook Kataryna. “Een maand zat ik zonder werk toen ik door een vriend getipt werd over de banenmarkt. Ik ben hem nog altijd erg dankbaar. Het is fijn om aan de slag te zijn, je gaat je niet beter voelen van thuiszitten.”
Inmiddels is Kataryna ruim drie weken werkzaam bij VG Orchids waar zij zich onder andere bezighoudt met het stokken van orchideeën. Gemiddeld werkt ze zo’n 38 uur per week. “Het bevalt erg goed. De sfeer is vriendelijk en iedereen is lief. Ik voel me echt welkom hier. Ik hoop dat ik nog een hele lange tijd bij dit bedrijf mag blijven.”
Ook over de samenwerking met EG Personeelsdiensten is Kataryna zeer te spreken. “Werken via een uitzendbureau is voor mij nieuw. Van verhalen uit mijn omgeving heb ik begrepen dat EG-Personeelsdiensten als ‘beste’ bekend staat. Ook niet geheel onbelangrijk; de verloning vindt op tijd plaats.”
Jelle Paar, accountmanager bij EG-Personeelsdiensten, hoort het met een glimlach op het gezicht aan. “Kijk, dit horen we graag!” Hij is positief over de uitkomst van de MVO Banenmarkt. “Het blijft lastig om vooraf een inschatting te maken, omdat je niet weet of er veel belangstelling voor zal zijn. Gemotiveerde mensen net als Katarzyna zijn altijd welkom bij EG-Personeelsdiensten en kunnen zich inschrijven. Er wordt dan gezocht naar een passende match!”
Voor iedere gemotiveerde werkzoekende de beste baan vinden, dat is volgens Paar de drijfveer van EG-Personeelsdiensten. “Elke goede match geeft weer voldoening!”

Terug naar nieuwsoverzicht