MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Petr bij Unicum Elzenhagen

Poeldijk – Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek in Groot Westland een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

Werken in de spoelkeuken: fysiek is het aardig aanpoten, maar Petr Windmeijer draait zijn hand er niet voor om. De Poeldijker is maar wat blij dat hij zijn rentree heeft gemaakt in het horcavak. Bij Hotel Restaurant Unicum Elzenhagen voelt hij zich als een vis in het water. “Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen”, zegt Petr enthousiast. “Er wordt bij Unicum Elzenhagen gestreefd naar het maximaal haalbare. De lat ligt hoog; ik moet goed mijn best doen.”
Petr is nu vijf weken werkzaam bij het hotel-restaurant. Hij zorgt ervoor dat de vuile vaat zorgvuldig gereinigd wordt. Inmiddels heeft hij goede aanknopingspunten om zijn takenpakket te vergroten. “Ik wil graag doorgroeien naar keukenassistent.”
Gemiddeld werkt Petr drie dagen per week. Het aantal uren hoopt hij binnen afzienbare tijd uit te breiden. Bijna een jaar zat hij zonder werk thuis. Een leerwerktraject vormde uiteindelijk de opmaat naar een hernieuwd en werkzaam leven. Tijdens het ‘on the job’ werken en leren kwam Peter erachter dat een baan in de logistieke afhandeling van verse groente en fruit niet zijn ding is. “Mijn hart ligt toch bij de horeca. Als 15-jarige ben ik begonnen in de fastfood (McDonald’s, red.). Totaal iets anders dan wat ik nu doe. Ik zie het als een uitdaging om me binnen Unicum Elzenhagen te bewijzen. Het gaat er hier fanatiek aan toe en dat is gewoon leuk.”
De sfeer wordt volgens Petr gekenmerkt door de onderlinge collegialiteit, teamspirit en een gezonde dosis werklust. “We helpen elkaar waar nodig.”
Unicum Elzenhagen hecht veel belang aan service, kwaliteit en gastvrijheid, aldus eigenaar Eddy Moerman. “Gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor wat wij voor ogen hebben.”
Eddy Moerman besteedt met zijn bedrijf veel aandacht aan sociaal ondernemen. “‘Iedereen verdient een kans op werk.” Hij vindt het onverenigbaar dat er anno 2017 werklozen aan de kant staan, terwijl het aantal onvervulde vacatures bij Unicum voor de spoelkeuken nog steeds aanwezig is. “Mensen die het beste uit zichzelf willen halen, worden dan ook van harte uitgenodigd om te reageren op openstaande functies.”

Terug naar nieuwsoverzicht