MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Inspirerende bijeenkomst Brancheplatform Techniek

Ondernemers in de techniek zijn druk aan het investeren in nieuwe innovatieve productiemethoden, maar welke mensen werken straks in deze bedrijven? Zijn dat - nog altijd - veel arbeidsmigranten of wordt er iets anders gevraagd binnen de processen? De Westlandse arbeidsmarkt verandert snel en daar willen toonaangevende ondernemers en organisaties in de techniek en op voorbereid zijn. Dit gebeurt in het Brancheplatform Techniek, waarvan de aftrap plaatsvond op 30 mei jl. In het Brancheplatform Techniek werken koplopers uit de Westlandse techniek samen met opleidingsinstituten, brancheorganisaties, scholen, gemeente en Patijnenburg om in de regionale arbeidsmarktbehoefte in de sector te (blijven) voorzien.

Na inventarisatie en verkennende gesprekken met ondernemers, gemeente, opleiders en brancheorganisaties was het tijd om als sector techniek de koppen bij elkaar te steken in het Brancheplatform Techniek. Tijdens deze bijeenkomst bespraken de aanwezigen de uitdagingen op de (toekomstige) arbeidsmarkt! Daarnaast werden zij hierbij gevoed met inspirerende inleidingen van Aad van de Werf (sr. Manager Business Consultancy Tempo Team) en Fred Sieval (gemeente Westand)

Aanwezig waren: Avag, Buitelaar Metaal, Certhon, Dekker van Geest, Enthoven, Gakon, gemeente Westland, Lentiz, Patijnenburg, Ridder Climat Screens, Royal Brinkman, Schwagermann, Tempo Team, Verbakel VB Group en Van der Ende Group.

Conclusie van de bijeenkomst was dat er momenteel diverse afzonderlijke initiatieven bestaan voor het aantrekken en opleiden van nieuw personeel in de sector. Er is behoefte aan overzicht en samenbundeling. Drie leden van het Brancheplatform AVAG, Certhon en Patijnenburg gaan dit - en de bestaande behoefte bij Westlandse bedrijven - komende periode in kaart brengen. Tijdens een volgende bijeenkomst in het najaar 2017 zullen de resultaten en vervolgstappen worden besproken.

Terug naar nieuwsoverzicht