MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Tawk bij Argos Packaging & Protection

Maasdijk – Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.
Packaging People. Dat is waar Argos Packaging & Protection voor staat. Het gaat de totaalleverancier in verpakkingen en beschermende materialen altijd om mensen. Om het beantwoorden van 1001 verpakkingsvragen van 1002 klanten. Met voor de hand liggende oplossingen of inventieve ideeën. Voor het realiseren van haar ambities vertrouwt Argos op gemotiveerde medewerkers. Er wordt werk geboden aan mensen met minder en geen afstand tot de arbeidsmarkt. Tawk Cung behoort tot de eerste categorie. De Lierenaar begon in 2015 als uitzendkracht, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het distributiecentrum te Maasdijk. “Mijn werk vind ik heel erg leuk”, zegt hij enthousiast. “Ik heb ook aardige collega’s.”
Tawk Cung kwam negen jaar geleden vanuit Birma, zoals Myanmar heette tot het door het militaire regime werd omgedoopt, naar Nederland. In zijn thuisland was hij werkzaam als pastor van een kerk. “Ik moest in een vreemd land helemaal van nul af aan beginnen.”
Hij geeft aan dat een werkconsulent bij de gemeente destijds veel voor hem heeft betekend. Middels wat omzwervingen heeft Tawk Cung bij Argos zijn plek helemaal gevonden. Hij heeft nu nog een tijdelijk contract, maar een vast dienstverband ligt in het vooruitzicht. Aanvankelijk startte hij in de zijdewol, een beschermend product welke veel wordt gebruikt in de sierteelt sector. Tegenwoordig is hij orderpicker binnen het logistieke systeem. Logistiek manager Michel van Zanten spreekt vol lof over zijn protégé. “De heer Cung werkt heel zelfstandig en toont veel eigen initiatief. Dat pleit voor hem.”
Zou Van Zanten hem moeten omschrijven, dan typeert hij Tawk Cung als ‘nauwkeurig’. “Hij werkt netjes, efficiënt, weet wat hij doet. Kortom, hij functioneert naar volle tevredenheid binnen de organisatie.”

Terug naar nieuwsoverzicht