MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Angelique bij Gier Verhuizingen

Na zes jaar op zoek te zijn geweest naar werk, werd Angelique Boksman er moedeloos van. “Ik zat in de bijstand, ben half afgekeurd omdat ik de ziekte van Bechterew heb. Dan valt het niet mee om een werkgever te vinden,” vertelt Angelique. “Maar een tijd geleden belde het UWV met de vraag of ik belangstelling had voor een administratieve baan bij Gier Verhuizingen BV. Zij zochten iemand voor 20 uur per week. Dat leek mij wel wat.”

Een gesprek was snel geregeld. Angelique kon diezelfde week al bij Nadia Eekhout kennis maken en het klikte goed. “Wij wilden Angelique zo snel mogelijk hebben. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, maar toch werd het vlot geregeld. Angelique was al een week later, op 1 juni, aan het werk. “Ik zie zelf geen beperkingen bij Angelique. Ze moet lichamelijke afwisseling hebben. Dan heeft ze het minste last van haar ziekte. Dat kan hier prima. We hebben haar de beste stoel van kantoor uit laten zoeken, zodat ze goed kan zitten. En we moeten regelmatig heen en weer lopen, dus met de beweging zit het ook wel goed.”

Angelique beaamt het verhaal van Nadia. Ze heeft het uitstekend naar haar zin en kan binnenkort rekenen op een contract van een jaar met uitzicht op een vaste baan. Angelique: “Ik ben opgegroeid tussen bouwvakkers en chauffeurs en voel me goed tussen de mensen die hier werken. We delen hetzelfde gevoel voor humor. Ik start ’s morgens om 8.30 uur en kan daardoor mijn zoontje zelf naar school brengen. ’s Middags rond 14.00 uur ben ik weer klaar en kan ik hem ook weer ophalen. Ik heb nu afleiding en voel daardoor veel minder pijn.” Nadia: “Mocht Angelique toch ziek worden, dan betaalt het UWV de kosten. Dat is voor ons alleen maar gunstig. Waar een wil is, is een weg. Er is altijd wel een plek voor iedereen.”
Angelique mag binnenkort haar vorkheftruck certificaat gaan behalen. Ook daar heeft ze enorm veel zin in. De heerlijke taart van Bakkerij Schalke die zij verdient, omdat ze ‘Match van de Maand’ is, deelt ze samen met haar collega’s.

Tekst: Joke Wageveld, Tekstbureau Westland

Terug naar nieuwsoverzicht