MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Terugblik succesvol MVO-symposium 'Het personeel van morgen; hoe wérkt het in 2027?'

Het MVO-symposium op 2 november 2017 bij het World Horti Center was een succes! Zo’n 100 ondernemers en genodigden lieten zich hier bijpraten over het thema ‘Het personeel van morgen; hoe wérkt het in 2027?’. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en een rondleiding door het WHC. Wilt u nagenieten of kon u tot uw spijt niet bij het symposium aanwezig zijn? Bekijk dan hier de fotoreportage.

Hieronder kunt u in vogelvlucht er iets van meebeleven van de inhoud.

Arbeidsmarktvisionair Robin Brouwer sprak in een bevlogen verhaal over ‘De arbeidsmarkt in 2027 Wat is er nodig om onze idealen te realiseren?’ Volgen hem is arbeid een voorwaarde voor een rechtvaardige en humane samenleving. Bekijk hier zijn presentatie.

Martien Penning (Hillenraad) ging in een inspirerend betoog in op de ontwikkelingen in de tuinbouw in relatie tot innovatie op de arbeidsmarkt: “De hele samenleving begint aan de tuinbouw te snuffelen, Tuinbouw is hot! Het aanbod van arbeid wordt kleiner maar crucialer. Focus op klantwaarde! Arbeid is een opbrengstenpost. Mensen maken in toenemende mate het verschil.” Benieuwd naar deze en andere prikkelende insights uit de presentatie van Martien Penning? Kijk dan hier

Atie de Gier is de kersverse directeur van MBO Westland vertelde in een boeiend betoog over hoe bij MBO Westland het personeel van de toekomst voor ondernemers wordt opgeleid. Benieuwd naar de presentatie van Atie de Gier? Kijk dan hier

Atie kwam echter niet alleen; zij haalde ook 4 ambiteuze Toekomstmakers van MBO Westland naar voren. Waar willen zij over 10 jaar staan? Wat willen zij voor werkgever? Wat vinden zij belangrijk en hoe leren ze? Vol tomeloze ambitie vertelden zij over hun toekomstplannen en over hun minionderneming Out of the box.

Tenslotte nam Eva Zentveldt, marketeer bij Rataplan, de aanwezigen mee in de visie en actueel ontwikkelingen van deze Social firm pur sang: “RataPlan heeft als missie ‘Werk maken van sociaal en duurzaam ondernemen’. Dat doen wij middels 20 kringloopwinkels en 36 fietsenstallingen. We bieden momenteel aan 680 mensen een betaalde baan. Hiervan is 70% afkomstig uit een doelgroep.” De ambitie van deze social firm is om komende tijd een jaarlijkse groei te realiseren van 200 nieuwe medewerkers tot een totaal van 2000, waarvan velen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het MVO-symposium werd afgesloten met een rondleiding door het World Horti Center voor geïnteresseerden en een aangeklede borrel.

Terug naar nieuwsoverzicht