MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Hang bij Rexnord

Tussen de firma Rexnord uit ’s-Gravenzande en Patijnenburg in Naaldwijk vindt een levendig samenwerkingsverband plaats. Statushouders en mensen die in de bijstand zitten, kunnen bij Rexnord aan de slag als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als dat voor een langere periode goed gaat, maken ze kans op een vaste betaalde baan.
Marko Huijgen, supervisor van de productie afdeling en tafelleider Hang Tran-Pham zijn enorm enthousiast over de gezamenlijke aanpak met Patijnenburg om mensen aan een baan te helpen. Hang is degene die het werk voorbereid en de dagelijkse planning verzorgt. Ze werkt samen met de mensen van Patijnenburg in een aparte ruimte. Rexnord produceert transportbanden en dat vraagt veel handmatig werk, omdat losse componenten moeten worden samengesteld,” legt Marko uit. “Dat wordt in groepjes uitgevoerd en daarom is het belangrijk dat iedereen hetzelfde werktempo heeft.”
Hang: “Ik vind het een heel goede manier om de mensen eerst te trainen en tips te geven. Zo krijgen ze de kans het gewenste tempo te behalen. Niet iedereen kan dit aan, maar we hebben er ook wel ‘pareltjes’ tussen zitten die prima werk verrichten en ook heel graag wíllen werken. Het trainen kost veel tijd. Wie gemotiveerd is en écht wil werken, maakt een goede kans op een baan. Zodra de medewerkers het aan kunnen, worden ze in de productiehal geplaatst.”
“Medewerkers moeten natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen,” vult Marko aan. “Het is belangrijk dat ze allemaal op tijd komen om het voortgangsproces niet te verstoren. Als iemand verhinderd is, moeten we dat ook op tijd weten. Het tempo ligt best hoog, omdat we aan deadlines gebonden zijn. We starten dan ook altijd eerst met een proefplaatsing om te kijken of mensen bij de organisatie passen en het werk leuk vinden. Om aan het werktempo te kunnen voldoen, krijgen ze tips van Hang en houden we ook voortgangsgesprekken. De laatste jaren hebben we al zes medewerkers een contract kunnen aanbieden. Voor mensen met meer capaciteiten zijn er ook doorgroeimogelijkheden. Veel medewerkers die via Patijnenburg bij ons geplaatst worden, bouwen weer zelfvertrouwen op, vaak na jarenlange teleurstellingen van sollicitaties die op niets uitlopen. Dat beschadigt mensen. Ik vind de goede samenwerking als MVO Partner met Patijnenburg dan ook enorm belangrijk.”
Marko en Hang ontvingen een heerlijke taart, die ze met hun medewerkers op de afdeling konden delen.

Tekst: Joke Wageveld, Tekstbureau Westland

Terug naar nieuwsoverzicht