MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Fimpje 'Succesvolle speedmeet in de agro-logistieke sector'

Hoe komen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op een snelle en leuke manier aan het werk? Door een speedmeet bijvoorbeeld!

De bloemensector beleeft in februari met valentijnsdag topdrukte. Er zijn dus extra medewerkers nodig! Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bieden de uitkomst: ze zijn vaak direct beschikbaar en kunnen nog geruime tijd worden voorbereid op deze drukte. En bovendien maken ze kans op een hele leuke baan!

Daarom is de speedmeet georganiseerd: werkzoekenden kregen de kans om met verschillende werkgevers uit de bloemensector te praten. De opkomst was goed: 35 werkzoekenden waarvan 16 op een vervolggesprek mochten komen. Als zij worden aangenomen, krijgen ze minimaal een contract voor een half jaar met zicht op verlenging. Ook krijgen zij de benodigde cursussen.

Een top voorbeeld uit de regio Haaglanden waarbij handen ineen worden geslagen bij levende arbeidsmarktvraagstukken. Patijnenburg/MVO Westland en de markt werken perfect samen. Bekijk hier het filmpje van WSP Haaglanden, waarin Patijnenburg samenwerkt met andere regionale partijen.

Terug naar nieuwsoverzicht