MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Uniek horecatraject MVO Westland en Unicum Elzenhagen

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel toonaangevende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt een kans. MVO Westland en Hotel Restaurant Unicum Elzenhagen zijn hiervoor met een uniek horecatraject van start gegaan.

Samenwerking
Unicum Restaurants heeft een grote, zeer professionele keukenbrigade. Deze brigade bestaat uit de Chefs, souschefs, zelfstandig werkende koks, keukenassistenten, leerlingen en medewerkers spoelkeuken. Om topkwaliteit te blijven leveren, zijn gepassioneerde en professionele medewerkers onmisbaar. Doel van deze unieke samenwerking met MVO Westland is om inwoners van gemeente Westland met afstand tot de arbeidsmarkt het jaar rond op te leiden van spoelkeuken tot zelfstandig werkend kok of misschien wel tot Chef!

“Wij vinden het belangrijk om deze groep, een kans te geven zich te ontwikkelen en ze een eigen inkomen te laten verdienen. Wat hiervoor nodig is? Tijd, energie, geduld en een veilige leer/werkplek waar men fouten mag maken”, aldus een enthousiaste Eddy Moerman, directeur/ eigenaar van Unicum Elzenhagen. “Doel is om in deze mensen te laten instromen als medewerkerspoelkeuken/keukenassistent. En zodra, onder leiding van een gediplomeerd leermeester, na 3 maanden voldoende vaardigheden zijn ontwikkeld, gaan we op zoek naar een goede werkplek bij een collega horecabedrijf. Want momenteel staat men in de vrijwel de hele horecasector te springen om goede en gemotiveerde medewerkers.”

Goud!
“Eigenlijk hebben wij hier geen vacature in de keuken, maar 2 extra handjes erbij, dat kan nooit kwaad. Daarnaast biedt dit traject een unieke kans om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen, want wij hebben MVO, duurzaamheid en lokale betrokkenheid altijd hoog in het vaandel staan. Voor Puck is dit een goede manier om zich het horecavak eigen te maken. Zo snijdt het mes aan 2 kanten” Puck is maar wat blij met deze kans om te groeien in de horeca. Bij Unicum Elzenhagen voelt zij zich als een vis in het water. “Ik ben begonnen in de spoelkeuken”, aldus Puck. ”Dat was aardig aanpoten, maar ik liep lekker mee. Ik vind het hier goud en ben heel erg blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik mag nu al veel meer oppakken, zoals het samenstellen van de voorgerechten. Dat vind ik hartstikke leuk want ik houd van koken en bakken, en doe ik hier nu in het groot”, vertelt Puck enthousiast. “Er wordt bij Unicum Elzenhagen gestreefd naar het maximaal haalbare. De lat ligt hoog; ik moet goed mijn best doen.”

Sfeer
De sfeer wordt volgens Eddy gekenmerkt door de onderlinge collegialiteit, teamspirit en een gezonde dosis werklust. “We helpen elkaar waar nodig. Ik zie het als een uitdaging om me binnen Unicum Elzenhagen te bewijzen. Het gaat er hier fanatiek aan toe, mijn werkdagen zijn soms met 19 uur gevuld en dat geeft gewoon ook energie. En Puck draait inmiddels 3 dagen op volle toeren mee met onze keukenbrigade.”

Unicum Elzenhagen hecht veel belang aan service, kwaliteit en gastvrijheid, aldus eigenaar Eddy Moerman. “Gemotiveerde medewerkers die net dat stapje extra willen zetten, zijn de pijlers van ons bedrijf. Wij leiden dus graag mensen als Puck op om een stapje vooruit te komen in de horeca. Ik weet zeker dat als na deze opleiding als het strandseizoen weer losbarst, de collega’s staan te springen om Puck een plekje in hun bedrijf te geven. Iedereen verdient een kans op werk en op deze manier geven wij daar samen met MVO Westland invulling aan.“

Terug naar nieuwsoverzicht