MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Tamara bij Fa. A. Vreugdenhil

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Lees hier de geslaagde ‘match’ tussen Tamara bij Fa. A. Vreugdenhil.

Ze moesten best wat koudwatervrees overwinnen. Jelle en Frans Vreugdenhil stonden aanvankelijk niet echt te springen om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Maar toen kwam Tamara van den Berg in beeld; een tot op het bot enthousiaste 19-jarige. De broers konden het gewoon niet over hun hart verkrijgen om de ’s-Gravenzandse geen kans te bieden. Nu, een jaar later, bevalt het sociaal ondernemerschap de beide mannen prima. “Het is fantastisch om te zien dat Tamara plezier heeft in haar werk en meer zelfvertrouwen krijgt. Het inhoezen (inpakken, red.) gaat steeds beter.”

Tamara kwam van het praktijkonderwijs en wilde graag doorleren, maar werd niet toegelaten op de mbo-opleiding van haar keuze. Haar leerachterstand bleek te groot. “Ik heb moeite met rekenen”, concludeert ze.
Onvoorbereid moest Tamara de arbeidsmarkt op. Met als gevolg dat ze geen passende baan kon vinden. Geruime tijd stond ze aan de zijlijn, totdat ze via Patijnenburg gedetacheerd werd bij de Fa. A. Vreugdenhil. Dit middelgrote bedrijf van 23.000 vierkante meter langs de Maasdijk teelt verschillende soorten kleurige Alstroemeria’s. “Ik werk hier vijf ochtenden in de week. En met veel plezier!”, vertelt Tamara opgetogen, die in haar vrijetijd als vrijwilliger werkzaam is bij kinderboerderij De Kreek.
“Ze heeft altijd goede zin”, onderschrijft ook Jelle Vreugdenhil, wiens zonen Kees en Arend ook in het bedrijf zitten. “Haar ogen twinkelen steevast.”

Hij is open over het feit dat hij wat extra investeringen heeft moeten doen om Tamara in te werken. Met ‘extra investeringen’ doelt op tijd, geduld en energie. “Het gaat niet vanzelf. Maar als je iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt goed begeleidt, heb je uiteindelijk een fijne, goede medewerker. Je investering krijg je terug. Ze gaan niet zomaar weg. En dat is goed voor de bedrijfscontinuïteit.” Draagvlak binnen het team is volgens Jelle ook belangrijk. “Meer begrip begint bij inzien wat de meerwaarde zo iemand is. En een toegevoegde waarde is Tamara zeker! ”

Terug naar nieuwsoverzicht