MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Adnan bij Green05

Het afhankelijk zijn van de sociale dienst viel hem zwaar. Hij wil dolgraag groeien, zich verder ontwikkelen en volwaardig participeren. Maar aan een baan komen, als je vluchteling bent is makkelijker gezegd, dan gedaan. Sinds drie maanden is hij werkzaam bij Green05 als technisch medewerker. Adnan, die in zijn thuisland een universitair diploma behaalde, is nu het aanspreekpunt voor allerhande technische zaken bij deze plantenkwekerij: “Ik ben Green05 dankbaar voor de kans die ze me geboden hebben. Een nieuwe baan, een nieuwe stap. “

Betaald werk is voor nieuwkomers de snelste weg naar meedoen in de Nederlandse samenleving. Dat stelt Adnan Alamer. Hij vluchtte uit Syrië voor een betere toekomst. Nu probeert hij in Westland een nieuw bestaan op te bouwen. met meerdere vestigingen in Lansingerland en Westland. “Ik ben heel blij dat ik kan werken en actief mag bijdragen aan de samenleving”, vertelt de nieuwbakken Naaldwijker opgetogen.

“Ik heb eerst twee jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Lunchroom Bijzonder in De Lier. Ook was ik als vrijwilliger betrokken bij het BiebLab van Bibliotheek ’s-Gravenzande. Daar hield ik mij bezig met robots.” Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Syriërs Westland, dat als doel heeft om een verbinder te zijn tussen vluchtelingen en de Westlandse maatschappij. “Ik ben Green05 dankbaar voor de kans die ze me geboden hebben. Een nieuwe baan, een nieuwe stap. “
Het was best moeilijk in het begin, bekent Adnan. Naar eigen zeggen prijst hij zich gelukkig met een aantal goede collega’s, die altijd bereid zijn om even te helpen. Een speciale band heeft hij met Peter, zijn directe collega. Steevast iedere ochtend carpoolen de heren naar de hoofdlocatie in Bergschenhoek. “Ik word elke dag om 6.00 uur door Peter opgehaald; ik heb zelf nog geen rijbewijs (29 mei doet Adnan rijexamen, red.).”
Volgens Adnan is er tijdens de autoritten ruimte voor goede gesprekken en mooie grappen. “Woorden die ik niet begrijp, schrijft Peter voor me op en thuis ga ik googlen naar de vertaling.”

Zijn functie typeert Adnan als ‘veelzijdig en afwisselend’. “Geen dag is saai of hetzelfde”. Er is sprake van wederzijdse tevredenheid, want ook Green05 is positief over haar nieuwe werknemer. “Hij gaat ook steeds zelfstandiger werken”, vertelt HR-functionaris Marlen Smal enthousiast. “Het allermooiste aan Adnan vind ik dat hij zo blij is met de baan en dat hij nu belasting mag betalen.”

Terug naar nieuwsoverzicht