MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand, Bas bij Holland Heater

Ze hebben het werkveld heel wat te bieden, dankzij professionele talenten als oog voor detail, betrouwbaar zijn en gedrevenheid. Toch is het vinden en houden van regulier werk voor veel mensen met een autismespectrumstoornis lastig, slechts 28 procent van hen heeft een betaalde reguliere baan. Ook voor De 19-jarige Bas van den Bos leek passend en volwaardig werk ver weg. Hij heeft PDD-NOS met kenmerken van ADHD. Hij verwerkt informatie anders, waardoor hij anderen minder goed begrijpt en zelf minder goed begrepen wordt. “Ik ervaar problemen in de sociale omgang. Ik vind het lastig om mij in anderen te verplaatsen. Ik weet niet wat ik wel of niet kan zeggen in een bepaalde situatie. Dat stond mij bij mijn stage ook in de weg.”

Na het overwinnen van de nodige hobbels, lukte het Bas om zijn mbo-opleiding in de studierichting podiumtechniek bij het Grafisch Lyceum Rotterdam op niveau 2 af te ronden. De zoektocht naar een geschikte baan kon beginnen. Voor arbeidsbemiddeling klopte hij aan bij Patijnenburg. Dat bleek een goede zet te zijn. Twee maanden geleden werd hij gematcht aan Holland Heater uit De Lier. Bij deze wereldwijde partner in verwarmingsoplossingen voelt Bas zich nog altijd goed op zijn plek. “Ik vind het hier super leuk en gezellig.”

Bas krijgt momenteel de ruimte om Holland Heater als bedrijf te leren kennen. Hij steekt bij de verschillende afdelingen zijn licht op. “Het grootste deel van de tijd is hij te vinden in de werkplaats waar hij zich bezig houdt met elektronica en plaatwerk”, vertelt Karin Bekkenkamp, samen met Dennis Nolet, de vaste begeleiders van Bas op de werkvloer. Door uit te gaan van mogelijkheden kan er volgens Karin heel veel. Simpelweg door te doen, continu te monitoren en bijsturen in wat wel of niet werkt. Karin vindt dat veel meer bedrijven oog zouden moeten hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Holland Heater is welwillend om iemand als Bas een kans te bieden. Nu kan hij bouwen aan waardevolle werkervaring, dat had anders misschien niet gekund.” “Iets doen voor een ander, waar een ander wat aan heeft, geeft een goed gevoel”, benadrukt Karin. Dat beaamt ook directeur Jan van Dijk. “Het is leuk om een jongen te helpen waarvoor meedoen op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is. Maar daarnaast zit er potentieel. Dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Wilma Broch, Groot Westland

Terug naar nieuwsoverzicht