MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand, Bernard bij Bakkerij Van Malkenhorst

Bernard is 43 jaar en komt uit een echt tuindersgezin. Zijn familie teelde jarenlang onder glas in Poeldijk. Het tuindersvak kreeg Bernard letterlijk met de paplepel ingegoten. Al vroeg heeft hij leren aanpakken. Jarenlang werkte hij mee in het bedrijf van zijn vader en broer, maar in 2010 kreeg zijn loopbaan een andere wending. Door een faillissement moest hij gedwongen op zoek naar een nieuwe werkomgeving. In eerste instantie bracht zijn teeltachtergrond hem bij een kwekerij, gespecialiseerd in bewortelde stekken en bloeiende cyclamen. Maar in 2013 had hij zijn passie helder: Bernard ontdekte dat de bakkerijbranche het werkveld is waar zijn hart ligt. Hij ging aan de slag bij Zorgbakkerij Het Blauwe Hek. “De combinatie van met een team presteren, op pad als bezorger en nieuwe mensen leren kennen maakt dat ik het werk erg leuk vind”, aldus Bernard, die in arbeidsmarktjargon een afstand tot de arbeidsmark heeft. Op 23-jarige leeftijd werd bij hem een spasmodische dysfonie geconstateerd. Bij deze aandoening geven zenuwen verkeerde signalen naar de spier. “Ik heb dat op mijn stembandspieren.” Voor zijn stokkende stem wordt hij behandeld met botox-injecties. “De botox houdt het foute signaal tegen.”

Spraak is nooit zijn sterkste kant geweest, bekent Bernard die te weinig zuurstof had bij zijn geboorte. “Ik begon veel later te praten dan leeftijdsgenoten. Ik kreeg logopedische zorg en pas op mijn twaalfde kon ik ‘gewoon’ praten.”

Sinds augustus werkt Bernard vijf dagen in de week bij Bakkerij Van Malkenhorst. Momenteel houdt hij zich onder andere bezig met het samenstellen en bezorgen van Sinterklaaspakketten met heerlijke producten. Op aanraden van een kennis besloot hij afgelopen zomer een open sollicitatie te doen en zo ging het balletje rollen. “De komst van Bernard is niet onopgemerkt gebleven”, merkt Mirjam van Malkenhorst op. “Hij bevalt goed en is overal inzetbaar; aan een half woord heeft Bernard genoeg en hij werkt als een paard. Hij rent het hardst van ons allemaal. Daarbij is hij ook nog een heel prettig persoon om mee samen te werken.”

Volgens Mirjam moet een inclusieve arbeidsmarkt meer op het netvlies van het bedrijfsleven komen te staan. “Ik had er eerder nog nooit over nagedacht om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons te laten werken. Bernard heeft zelf het initiatief genomen.” Of zij nog tips heeft voor werkgevers? “Gewoon doen. Wij zijn erg blij met Bernard!”

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Terug naar nieuwsoverzicht