MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Welke (financiële) regeling past bij mij in deze coronatijd?

Heeft u het lastig in deze coronatijd, omdat uw bedrijf te maken heeft met een krimpende werkgelegenheid? Als MVO Westland/Patijnenburg vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Om u als werkgever hierbij te ondersteunen hebben we verschillende regelingen, initiatieven en informatiebronnen voor ondernemers onderstaand op een rij gezet.

“Voor welke regeling kom ik in aanmerking?” Op het Coronaloket van de KvK - op werkdagen telefonisch bereikbaar – vindt u als hulpmiddelen de Corona regelingencheck en de Informatiewijzer en krijg je antwoorden op veel gestelde vragen. Financiële regelingen via de Rijksoverheid treft u hier bij elkaar: een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en ook investeringsmaatregelen. Hiermee helpt de Rijksoverheid grote en kleine (zelfstandig) ondernemers en biedt ook ondersteuning als werknemers vanuit werk(loosheid) naar nieuw werk overstappen.

“Betaal ik het loon van mijn werknemer door als hij vanwege corona niet op de werkplek kan verschijnen?” Antwoorden op deze en andere vragen vindt u via UWV over bestaande noodmaatregelen. Dit overzicht wordt voortdurend geactualiseerd.

De coronacalculator: bereken hoe coronamaatregelen van overheden en financiële instellingen jouw onderneming kunnen helpen. In drie eenvoudige stappen ziet u de financiële toekomst van uw organisatie tijdens de corona-crisis. Deze tool is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland.

NOW-regeling via het UWV Omdat het coronavirus nog steeds grote gevolgen heeft voor de samenleving en economie, heeft de NOW-regeling een vervolg gekregen. Het streven is dat u vanaf 15 februari 2021 een aanvraag kunt doen voor de vierde aanvraagperiode. Aanvragen voor de eerdere periodes is niet meer mogelijk.

Terug naar nieuwsoverzicht