MVO Westland, ondernemen met je hart!

"Ondernemen is ook verantwoordelijkheid nemen voor mensen met een afstand"

Henk Salome - Voorzitter MKB Westland

"Werkgevers helpen die personeel zoeken"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

"Werkacademie helpt mensen aan het werk te komen"

Linda van der Wel - Trainer Werkacademie

De eerste stap is gezet, u wilt meer weten!

MVO Westland partner
Wilt u meedoen, dan starten we met een afspraak met een MVO-accountmanager om de mogelijkheden van uw bedrijf in kaart te brengen. Van MVO Westland krijgt u ondersteuning bij werving, selectie en begeleiding van nieuwe werknemers. Ook kunnen we u adviseren over de inzet van regelingen en subsidies. Vanaf dat moment bent u als partner onderdeel van ons netwerk. Daarbij brengen we onder andere samen met u en andere ondernemers in kaart welke ontwikkelingen er in uw branche zijn. Met een branchegerichte aanpak gaan we als publiek-private samenwerking optrekken om het arbeidsmarktklimaat te verbeteren.

Onderdeel van sociale netwerkclub
Voor MVO partners zijn er diverse activiteiten en bijeenkomsten van MVO Westland waar u aan kunt deelnemen. Van informele lunches tot ondernemerspanels en netwerkbijeenkomsten. Daar brengen we ondernemers met elkaar in contact, dragen we informatie over of laten we goede voorbeelden van werkgevers zien. Ook vragen we onze MVO partners regelmatig om een bijdrage te leveren aan commercials, krantenartikelen, op bijeenkomsten en op social media. Wij zorgen dus ook dat onze MVO partners zichtbaar zijn!

Partnerschap in de praktijk:

Nieuwe kandidaten voor uw vacatures
Heeft u vacatures of heeft u werkzaamheden die blijven liggen? Wij kunnen u helpen met kandidaten die het werk bij u gedaan krijgen. Wij werven en selecteren geschikte kandidaten die u bijvoorbeeld een proefplaatsing kunt aanbieden. Zo krijgt u de tijd om te beoordelen of de kandidaat past bij uw bedrijf. Voor de werkzoekende betekent dit dat hij of zij werkritme kan opbouwen, ingewerkt raakt en kan groeien als collega in het team. Daarmee geeft u dus ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Ook begeleiden we u en uw toekomstige werknemer(s) en brengen we de financiële compensatiemogelijkheden in kaart.

VIDEO: Twee medewerkers die door Ter Laak Orchids en Rexnord Flattop een kans hebben gekregen.

Werkprocessen uitbesteden aan Patijnenburg
U kunt (delen) van uw werkprocessen uitbesteden aan het sociaal werkbedrijf Patijnenburg. Daar gaat een gemotiveerde groep mensen aan de slag met uw project. Bij Patijnenburg werken mensen die intensieve begeleiding en structuur nodig hebben op de werkvloer. Veel bedrijven besteden werkzaamheden op het vlak van assemblage, montage, metaalbewerking en verpakking aan het sociaal werkbedrijf uit.

VIDEO: Twee voorbeelden van uiteenlopende werkzaamheden die wij met plezier uitvoeren voor HR Solar en Koppert Cress.

Diensten afnemen bij Patijnenburg
Het sociaal werkbedrijf levert diensten die u kunt afnemen, waarbij u dus ook iets doet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen medewerkers van Patijnenburg bijvoorbeeld uw bedrijfspand schoonmaken, het groenonderhoud verzorgen of heerlijke broodjes leveren.