MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Loonkostensubsidie en Werkgeverscheque

Wij bemiddelen mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ naar werk. Maar wie zijn dat precies? En welke ondersteuning kan ik van MVO Westland verwachten? Lees snel verder of neem contact op voor een informatieve afspraak.

MVO Westland is de partner voor het Westlandse bedrijfsleven als het gaat om de uitvoering van de participatiewet die is ingegaan op 1 januari 2015. Mensen die in deze participatiedoelgroep vallen kunnen vaak niet zelfstandig aan een baan komen. Wij helpen ze daarbij. Daarom doen we een beroep op de Westlandse ondernemers om deze groep een kans te geven.

We begrijpen dat het de ondernemer meer tijd kost om bijvoorbeeld iemand in te werken of om wat extra begeleiding te geven. Door een proefplaatsing krijgen de werkgever en werknemer een periode de tijd om aan elkaar te wennen en ingewerkt te raken, zonder dat daar een salaris betaalt hoeft te worden. Daarnaast is er een werkgeverscheque in het leven geroepen die de werkgever ontvangt aan het eind van een contract van minimaal 6 maanden. Per situatie wordt bekeken welke instrumenten we kunnen inzetten.

Haalt iemand de productiesnelheid niet? Geen probleem, de loonkostensubsidie vult u dit gemis aan. Dus heeft iemand een productiecapaciteit van 80%, wordt er 20% aangevuld vanuit de gemeente. Daarnaast bieden we bij elke plaatsing de nodige begeleiding aan u en de nieuwe medewerker om er een succes van te maken.

In tegenstelling tot wat u misschien denkt of verwacht, kost het u geen geld. Wel een beetje extra tijd en aandacht. Dat is toch mooie manier om iemand een betere toekomst te geven? Oftewel Ondernemen met je hart!

Terug naar nieuwsoverzicht