MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

‘Het levert een win-win situatie op’

Wil Prins van Prins Orchidee zette vorige week zijn handtekening onder het MVO Convenant. Daarmee werd de samenwerking met MVO Westland officieel bekrachtigd. Die samenwerking is overigens niet nieuw. Prins Orchidee werkt al zo’n 20 jaar samen met Patijnenburg, de sociale werkplaats van Westland. “Voorheen was dat nog op onze locatie, maar steeds vaker besteden we een deel van onze werkzaamheden uit aan Patijnenburg in Naaldwijk. Het gaat dan om klussen die goed van te voren gedaan kunnen worden en waar geen hoge tijdsdruk op ligt”, geeft Prins aan. “Denk aan algemene voorbereidingen voor het maken van onze arrangementen, zoals stickeren, kleine decoraties samen stellen, doosjes vouwen of folies verwijderen. We maken ook veel arrangementen voor de feestdagen en daar zit rondom die periode een zekere druk achter. Dat houden we daarom wel in eigen huis.”
Voor Prins Orchidee is het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. “We kijken goed om ons heen naar de mogelijkheden. Als de werkzaamheden binnen het Westland in te vullen zijn en we daarmee ook nog eens een bepaalde groep mensen helpen, doen we dat graag.” Ook voor vaste functies doet Prins graag een beroep op MVO Westland. “Zij hebben immers veelvuldig contact met werkzoekenden. Vorig jaar konden we op die manier iemand plaatsen voor een vaste functie op kantoor en ook nu hebben we weer een vacature neergelegd bij MVO Westland.”
De samenwerking met MVO Westland zou Prins graag aan andere ondernemers adviseren. “Bekijk eens goed welke werkzaamheden je wilt of kunt uitbesteden en informeer naar de mogelijkheden. Uiteindelijk levert dat een win-win situatie op.”

Terug naar nieuwsoverzicht