MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Bibliotheek Westland en MVO Westland intensiveren samenwerking

In de bibliotheek Westland tekende directeur Renske van der Kooij vanochtend het convenant met MVO Westland en werd daarmee vaste partner. Ze vertelde dat ze de samenwerking verder wil uitbreiden om mensen een kans te geven te participeren in de samenleving. “Wij zijn heel trots dat in onze bibliotheek al 32 jaar een medewerker met een arbeidsbeperking werkt. Martin Koene staat elke dag aanwezig voor iedereen klaar. Hij zorgt ervoor dat alles goed loopt, is bezig met boeken terug plaatsen en denkt mee bij verbeteringen in de bibliotheek.”

De directeur ziet het als een natuurlijke taak van de bibliotheek om mensen te ondersteunen bij het opdoen van werkervaring. Daarom werkt ze nauw samen met MVO Westland. Accountmanager Monique van Ewijck: “We bespreken samen waar er nog meer kansen liggen. Zo kijken we nu of een aantal statushouders een kans kunnen krijgen in het Taalhuis.” Dat is de plek in de bibliotheek waar iedereen die niet goed taalvaardig is, ondersteuning kan krijgen bij de taal. De directeur van de bibliotheek neemt haar kans waar en doet in de radio-uitzending van de WOS direct een oproep voor vrijwilligers die nodig zijn voor het Taalhuis.

De radio-uitzending is hier terug te luisteren.

Foto: Renske van der Kooij (Bibliotheek Westland) en Monique van Ewijck (MVO Westland) zetten tussen de boeken hun handtekening onder de samenwerking.

Terug naar nieuwsoverzicht