21 april

Match van de Maand; Teklezgi bij MJ Pronk BV

terug

Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. 

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. “Teklezgi is voor ons een aanwinst”, zegt Elmer Saarloos, Logistiek directeur bij MJ Pronk BV, groothandel in groeten & fruit, in Poeldijk. Terwijl de heftrucks met 350 soorten dagverse producten uit binnen- en buitenland af- en aanrijden vertellen Teklezgil en Elmer over hun samenwerking.

“Het is nu heel moeilijk om aan goed personeel te komen. Daarom zijn we eens buiten de reguliere wervingskanalen gaan kijken. Zo kwamen we via Monique Straman, accountmanager bij Patijnenburg, in contact met Teklezgi. Zijn proefperiode is ons wederzijds zo goed bevallen dat wij hem al een contract hebben aangeboden. Hij draait mee in ons team de #vitamineverdelers dat elke dag hard werkt om de producten op tijd bij de klant te krijgen. Nu ondersteunt hij vooral onze orderpickers. We zien hem groeien; hij leert iedere dag weer iets nieuws en kan steeds meer taken zelfstandig oppakken. Bovendien wordt hij geaccepteerd in het team en hoort er al helemaal bij.”

Teklezgi, statushouder uit Eritrea, woont sinds 3 jaar met zijn gezin in het Westland. Al snel  kwam hij terecht op de Werkacademie van Patijnenburg om de Nederlandse taal en (werk-) cultuur te leren kennen. En dat is blijkbaar goed gelukt. “Er wordt hier in het bedrijf echt rekening met mij gehouden”, aldus Teklezgi. “Het werk is leuk en ik heb vriendelijke collega’s waarmee ik goed kan samenwerken. Ik ga hier elke dag met veel plezier naar toe. Alleen op dinsdag, heb ik Nederlandse les en help ik mijn gezin hier op weg. De taal is nog wel een uitdaging, maar daar krijg ik hulp bij van een taalmaatje die bijvoorbeeld de Nederlandse namen van groente en fruit met mij oefent. Ik ben blij met alle kansen die ik bij MJ Pronk krijg om mij verder te ontwikkelen. Ook heb ik veel steun aan  jobcoach Carolien van Patijnenburg.”  “We zijn blij dat wij mensen als Teklezgi een kans kunnen geven. Uiteraard komt er qua begeleiding wel wat bij kijken, maar dat is het ons dubbel en dwars waard. We kunnen andere bedrijven dit zeker aanraden”, besluit Elmer.

doe ook mee!
© 2021 - MVO Westland. Alle rechten voorbehouden

Privacyverlaring