MVO Westland, ondernemen met je hart!

"We bespreken met de ondernemer waar er kansen liggen"

Monique Straman - Accountmanager

"Samenwerken met ondernemers die vanuit hun hart werken"

Jaap Hinfelaar - Accountmanager

Onze kandidaten

Om het werk bij u op de werkvloer gedaan te krijgen kan MVO Westland matches met werkzoekenden voor u regelen. Maar wie zijn die kandidaten nou eigenlijk? Diverse mensen willen hun talenten inzetten om bij u aan de slag te gaan. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van werkzoekenden die via ons aan de slag zijn gegaan.

Via werkleertrajecten
Via MVO Westland zijn er diverse mensen aan het werk via een werkleertraject, bijvoorbeeld bij het klantcontactcentrum van de gemeente Westland. Daar volgen mensen die een Participatiewet-uitkering ontvangen een mbo3-opleiding van een jaar terwijl ze werken. Daarna stromen ze door naar een reguliere baan. MVO Westland geeft daarbij jobcoaching op de werkvloer. Een van deze medewerkers is Wendy van der Kooij: “Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb. Door mijn werk heb ik weer energie en voel ik me voldaan.” Daarnaast begeleidden wij in 2019 in totaal 92 statushouders bij werkleertrajecten omdat werk de manier is om te integreren in de samenleving. Deze werkleertrajecten vinden bij Patijnenburg en diverse ondernemers plaats. Verder maken bedrijven gebruik van de tijdelijke inzet van jongeren via de Westlandse leerwerkcheque.

Via proefplaatsingen
Om goed te beoordelen of een kandidaat past bij uw bedrijf kunt u een proefplaatsing met ons afspreken. Veel van die plaatsingen monden uit in een langer dienstverband. Zoals bij bloemen- en plantentransporteur Wematrans waar Ronald Slaman die al langer werkzoekend was een periode kwam proefdraaien. Inmiddels is hem een halfjaarcontract aangeboden. Ook de proefperiode die Hotel-Restaurant Carlton voor een medewerker afsprak bleek een positieve ervaring. “De bij ons geplaatste medewerkster past goed in het team. Wij hebben besloten om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven,” aldus de hotelmanager.

Ervaren mensen
Hoewel het voor mensen van 45 jaar en ouder lastiger is om werk te vinden, kan deze groep juist veel bijdragen. Ervaren mensen op de werkvloer kan een team in balans brengen. Zo is de zestigjarige Martin de Bruijn: “Ik was twee jaar lang aangewezen op de bijstand. Nu zorg ik bij mijn nieuwe werkgever voor de begeleiding van medewerkers, ik heb het aanspreekpunt op de werkvloer. Ik heb het gevoel dat ik hier ontzettend veel kan leren, en dat op mijn zestigste.”

Medewerkers met een arbeidsbeperking
Diverse werkgevers in het Westland laten werkprocessen uitvoeren door medewerkers met een arbeidsbeperking. Dat levert hen veel op. Zo nemen de medewerkers eenvoudige, soms repeterende, taken over waardoor vaste medewerkers meer tijd hebben voor ander werk. En het doet iets met de sfeer op de werkvloer. Zo zegt John Overgaag van Kwekerij Overgaag: “Ik vind het mooi om iemand een kans te geven en mensen uit het Westland aan het werk te helpen. Onze nieuwe medewerker ontzorgt andere collega’s.” Ook bloemendistributeur W.K. Heyl is blij met zijn medewerkers met een beperking. “Met hun komst is het veel gezelliger geworden, ze brengen arbeidsvreugde op de werkvloer.” Buiten het plezier in het werken met deze doelgroep brengt het hovenier Van der Heijden nog meer. “Werken met deze doelgroep brengt ons werk en omzet. Dat komt omdat het ons een positief imago oplevert, het maakt ons merk sterker.”