MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Bijzondere samenwerking Esperit

De afgelopen periode was de samenwerking tussen MVO Westland en Esperit regelmatig in het nieuws. Op Social Media, in de krant en natuurlijk op WOS TV werden de Westlanders geïnformeerd over deze bijzondere samenwerking. Hoe is het ontstaan en wat gebeurt er precies op de Perzikenlaan in ‘s-Gravenzande?

Eind vorig jaar is er een gedeelte van de tuin/schuur van Esperit Plants omgebouwd naar een werkruimte voor ruim 20 personen van Patijnenburg die daar plantarrangementen maken. Dit onderdeel (Esperit Elements) wordt ook aangestuurd door een productieleider en voorman van Patijnenburg. Daarnaast zijn er twee mensen vanuit de bijstand aan de slag om alles in goede banen te leiden.

Want, naast de plantarrangementen is ook de tuin met hangplanten de verantwoordelijkheid van Patijnenburg. Alle voorkomende werkzaamheden worden daar verricht door verschillende doelgroepen. Zo werken er mensen van Patijnenburg, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt gedurende een stage van maximaal drie maanden en mensen die tot voor kort nog in de bijstand zaten.

Al met al een mooie mix van mensen die bij deze werkgever de gelegenheid krijgen om lekker aan de slag te zijn. Sinds kort is ook de buurtkwekerij ‘De Vrolijke Stek’ geopend waar verschillende plantarrangementen te koop zijn en waar medewerkers van Patijenburg helpen in de winkel.

Rij er dus even langs op donderdag, vrijdag of zaterdag-ochtend en zie welk leuk project hier van de grond gekomen is. Wilt u een rondleiding en meer informatie voor uw eigen bedrijf, neem dan even contact op met MVO accoutnamanger Edwin Zuidgeest (e.zuidgeest@mvowestland.nl)

Door het kijken van het filmpje heeft u alvast een beeld.

Terug naar nieuwsoverzicht