MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand - Alie Visser bij Tzorg

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

“Ze brengt het zonnetje in huis!”, bejubelt een dame op leeftijd uit Honselersdijk. “Ik ben dik tevreden over Alie en alle huishoudelijke werkzaamheden die ze hier doet. Het contact is goed. Ze is beleefd en het is altijd gezellig als ze er is.” Alie Visser uit Naaldwijk is bijna twee maanden werkzaam als thuishulp bij Tzorg, een organisatie die als specialist maatwerkondersteuning binnen de Wmo biedt aan met name de doelgroep senioren. Vanwege de focus op haar gezin, zette Alie haar loopbaan een tijdlang ‘on hold’. “Ik ben een moeder van vijf; één dochter en vier zonen. Elf jaar lang heb ik geen betaald werk verricht. Mijn jongste is nu zes jaar. Een goed moment om het moederschap te combineren met een baan.“

De stap naar werk na een carrièrepauze is meestal geen gemakkelijk. Bijvoorbeeld omdat er een scholingsachterstand moet worden geslecht voor de arbeidsmarkt. Niettemin was Alie vastbesloten een leuke baan te vinden in de zorg- en welzijnssector. “Voordat ik kinderen kreeg, heb ik een paar jaar in Zoetermeer in de thuiszorg gewerkt. Ik vond en vind het nog steeds geweldig om te doen.” Volgens Alie is het erg dankbaar werk. “Het geeft voldoening, omdat je iets voor anderen kunt betekenen. De waardering van cliënten en de liefde die je krijgt, maken dit werk zo mooi. Ik heb echt een klik met de doelgroep ouderen; ik kan veel van ze leren.”

De Naaldwijkse bezoekt gemiddeld tien cliënten per week. “De werktijden zijn ideaal te combineren met mijn schoolgaande kinderen. Ik heb mijn plek gevonden en ben een tevreden mens nu.” Ingrid Verhaar, zorgcoördinator bij Tzorg, is verheugd dat ze Alie na haar proefplaatsing een dienstverband heeft kunnen aanbieden. “Tevreden klanten, tevreden medewerker. Niets is er mooier dan zo’n match tot stand te kunnen brengen.”

Foto: Zorgcoördinator Ingrid Verhaar (l) en thuishulp Alie Visser (m) poserend met een meer dan tevreden cliënt®. Foto: Wilma Broch

Terug naar nieuwsoverzicht