MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Zes mensen starten bij McDonald's na bijeenkomst 'Prettig Gesprek'

Via twee door MVO Westland georganiseerde ‘Prettig Gesprek’-bijeenkomsten afgelopen maand zijn zes mensen bij McDonald’s aangenomen. Eind november opent McDonald’s Maasdijk haar deuren waarvoor het bedrijf op zoek is naar diverse nieuwe medewerkers. Bij een ‘Prettig Gesprek’ komen werkzoekenden en ondernemers op een informele manier in gesprek. Uiteindelijk doel is om contacten te leggen en duurzame plaatsingen te realiseren. “Wij zijn zeer tevreden met deze aanpak, er zijn zes enthousiaste kandidaten gestart en wij hopen nog meer kandidaten een baan te geven,” zegt Patrick van Vliet van McDonald’s.

Bij de ‘Prettig Gesprek’-bijeenkomsten spraken medewerkers van McDonald’s met een tiental werkzoekenden. Met zes van hen zijn afspraken gemaakt voor een start. “De kandidaten zijn aangenomen als crewlid en gaan eerst de praktijktraining volgen bij McDonald’s Escamplaan in Den Haag voordat ze starten in de nieuwe vestiging Maasdijk,” vertelt accountmanager Monique Straman van MVO Westland. “Als het goed gaat krijgen ze een vervolgcontract en mogelijkheden om door te groeien in het bedrijf, bijvoorbeeld tot hostess of manager. Een aantal van hen hebben die ambitie ook. McDonald’s zoekt medewerkers met diverse achtergronden zodat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij.”

Talenten, interesses en mogelijkheden centraal
Patrick van Vliet en Jody Hulsbosch van McDonald’s waren aangenaam verrast met het resultaat. Na één uur prettig met elkaar in gesprek te zijn vonden zij zes nieuwe medewerkers! “Wij zijn zeer te spreken over deze manier van werken,” zegt Patrick van Vliet. “Kandidaten hebben niet altijd de mooiste CV’s, maar dat is precies wat bij zo’n ‘Prettig Gesprek’ op een andere manier wordt aangepakt. Er wordt niet gekeken naar problemen, maar naar kansen. Door met elkaar in gesprek te gaan over talenten, interesses en mogelijkheden zijn wij zes werknemers rijker. Dit is voor herhaling vatbaar, we hopen zo nog meer kandidaten een baan te geven.”

Brug tussen vraag en aanbod
MVO Westland zet in op een duurzaam relatiemanagement met het bedrijfsleven en organiseert regelmatig dergelijke bijeenkomsten. Zo’n ‘Prettig Gesprek’ vormt een brug tussen vraag en aanbod. Het persoonlijke en informele karakter helpt om vooroordelen te verminderen. Daardoor ontstaan er matches, zowel voor het opdoen van werkervaring als voor regulier werk.

Foto, van links naar rechts: Monique Straman (MVO Westland), Manon Suurbach (werkzoekende), Patrick van Vliet (McDonald’s Escamplaan/Wateringen/Maasdijk) en Jody Hulsbosch (McDonald’s Maasdijk)

Terug naar nieuwsoverzicht