MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Ria bij Verkeer Service Zuid Holland

Een dankbaar beroep, zo omschrijft Ria den Hoed haar functie als verkeersregelaar. Vrijwel dagelijks leidt ze het verkeer in goede banen en verbetert daarmee de veiligheid op de weg. “Het werk ligt mij goed. Vooraf had ik niet gedacht dat ik het zó uitdagend zou vinden. Geen dag is hetzelfde”, aldus de Naaldwijkse.
Afgelopen oktober reageerde ze op een vacature van Verkeer Service Zuid Holland BV (VS-ZH). Na een trouw dienstverband bij een gerberakweker was Ria plotseling thuis komen te zitten. Om uit haar uitkeringssituatie te geraken, solliciteerde zij zich suf. Aanvankelijk zonder succes. “Het viel me zwaar tegen hoe moeizaam het solliciteren ging.”
In het gesprek met Dennis van Dam, mede-directeur van VS-ZH, was de spreekwoordelijke klik er wel meteen. “Toen had ik er nog geen weet van wat er bij het zelfstandig regelen van het verkeer komt kijken.”
Dat veranderde na het volgen van een meerdaagse opleiding, bestaande uit theorie- en praktijklessen. Als klap op de vuurpijl mocht Ria ook nog aan een praktijkexamen deelnemen; op een druk kruispunt moest ze haar kunnen laten zien. Een zware beproeving, aldus de Westlandse. De test doorstond ze glansrijk en de Naaldwijkse mocht met het felbegeerde getuigschrift huiswaarts keren.
Omdat Ria veelal op onregelmatige tijden en buiten werkt krijgt ze te maken met verschillende weertypes, gebeurtenissen en mensen. “De ene keer schijnt lekker het zonnetje maar een andere keer regent het. Soms is er een hele dienst niets aan de hand en loopt het verkeer lekker door en soms krijg je te maken met incidenten. Het is van belang dat je als verkeersregelaar te allen tijde je mannetje staat. De verkeersdeelnemers vertrouwen erop dat je alles onder controle hebt. Je moet voorbereid zijn op iedere situatie. In deze functie werk je in een dynamische omgeving waarbij je ook goed op jezelf moet letten. Om het vege lijf te redden, heb ik wel eens opzij moeten springen. Bang ben ik niet geweest. Geen moment.”
Volgens Dennis van Dam moet je het vooral leuk vinden om als verkeersregelaar aan de slag te zijn. “Het is een kwestie van actie-reactie. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Ik ben blij met het enthousiaste team dat we in de afgelopen vijf jaar om ons heen verzameld hebben.”
Voor meer info: www.verkeerservicezuidholland.nl

Terug naar nieuwsoverzicht