MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Match van de Maand: Yosef bij McDonalds'

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.
In Nederland heeft McDonald’s meer dan 240 restaurants, die wekelijks door zo’n drie miljoen gasten worden bezocht. Ruim 18.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. McDonald’s Nederland is daarmee de grootste horecawerkgever van Nederland. De restaurantketen vindt dat iedereen de kans hoort te krijgen om zichzelf te ontwikkelen en het maximale uit zichzelf te halen. Daarom is iedereen die graag wil leren en kan werken welkom bij McDonald’s. Dat geldt evengoed voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bij McDonald’s Maasdijk wordt op duurzame wijze een bijdrage geleverd op het gebied van sociaal ondernemen. In de vestiging werken vijf mensen uit de doelgroep, onder wie de 21-jarige Yosef uit Naaldwijk. Hij komt oorspronkelijk uit Eritrea en woont sinds een kleine vier jaar in Nederland. Drie maanden geleden werd hij vanuit Patijnenburg gedetacheerd bij McDonald’s Maasdijk, waar hij nu als crewlid gemiddeld zo’n acht uur per week aan de grill werkt. Hij heeft het prima naar z’n zin. Volgens Yosef wordt er echt naar de werknemers geluisterd. “Dat vind ik belangrijk.”
Verder spreekt hij van een goede werksfeer binnen het gemêleerde team bestaande uit medewerkers van o.a. Turkse, Poolse en Marokkaanse komaf. “Als het erg druk is zorgen we er met elkaar voor dat alles goed verloopt en elke gast snel geholpen wordt.”

McDonald’s Maasdijk onderschrijft het motto ‘hard work, big fun’ en dus werd er twee weken geleden een personeelsuitje naar Walibi in Biddinghuizen georganiseerd. “Dat was geweldig! Ik was nog nooit in een pretpark geweest.”
Yosef vindt vooral de Nederlandse taal erg moeilijk en heeft om die reden op de werkvloer solide begeleiding nodig. Daarom is hij gekoppeld aan een crewtrainer: een soort buddy. “Yosef maakt grote stappen in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling”, merkt de goedlachse en enthousiaste restaurantmanager Hevin op.
Een inclusieve werkvloer beschouwt ze als ‘common sense’. “McDonald’s is al 48 jaar geworteld in de Nederlandse samenleving. Als onderdeel van de maatschappij vinden wij het niet meer dan normaal dat iedereen met gevoel voor gastvrijheid en inzet bij ons kan werken. McDonald’s Maasdijk groeit hard en daarom zijn we constant op zoek naar nieuw talent. Iedereen vanaf 15 jaar kan bij ons solliciteren”, aldus Hevin, die zelf als 18-jarige havo-scholier haar eerste stappen bij McDonald’s zette en inmiddels tot de beste McDonald’s restaurantmanagers behoort.

Terug naar nieuwsoverzicht