MVO Westland, ondernemen met je hart!

"De gun-factor is doorslaggevend voor het succes"

Inge Vermeulen - Directeur Patijnenburg

Nieuwe geslaagde Match Match, William bij Moops’ Art Kunst- en Huisschilder

Zelf spreken ze van een ‘mooie geslaagde match’. Maurice van den Berg, eigenaar van schildersbedrijf Moops’ Art, en leerling-schilder William Nobbe gingen medio september met elkaar het avontuur aan, met bepaalde verwachtingen van beide kanten. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en geven de twee aan dat dit zeer zeker heeft uitgepakt zoals ze zich vooraf hadden voorgesteld. “Ik ben erg blij met William als nieuwe medewerker”, zegt Maurice enthousiast. “In het begin was het een beetje ‘aftasten’.” William heeft een vorm van autisme en dat heeft gevolgen voor wat hij aankan en nodig heeft, legt de Maasdijker uit.

De zoektocht naar versterking leidde Maurice via een vriend naar MVO Westland, dat onderdeel is sociaal werkbedrijf Patijnenburg. Schroom om buiten de platgereden arbeidsmarktpaden treden bekroop hem niet. Het belangrijkste vond Maurice om de juiste kandidaat boven water te krijgen, iemand met affiniteit voor het vak. “Sinds ik Christen ben vind ik het fijn om andere mensen te helpen. Er zit vaak zoveel moois in iemand, als dat tevoorschijn komt, dan word ik daar ontzettend blij van! Iedereen is waardevol!”

Volgens de telg uit de bekende bakkersfamilie Van den Berg snijdt mes van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan meerdere kanten. Een win-win-situatie, waarbij de winst voor de werknemer simpel is: een baan. “Zo fijn dat ik die kans gekregen heb”, zegt de 24-jarige William. Hij heeft het gevoel dat hij ontzettend veel kan leren bij Moops’ Art. Van kitten en gronden tot behangen; alle facetten van het onderhoudsvak wil de Honselersdijker onder de knie krijgen. “Duidelijkheid tijdens het werkoverleg is voor mij erg belangrijk”, merkt William op, die doorgaans meer informatieverwerkingstijd nodig heeft.

Moops’ Art is gespecialiseerd in binnen- en buiten schilderwerk, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Ook voor exclusieve sfeerdecors, muurschilderingen en graffiti-opdrachten is men er aan het juiste adres. Vanwege zijn autismespectrumstoornis blijkt William perfect geschikt voor het nauwgezette werk. “William doet zijn werk netjes en strak. De eerste kandidaat was meteen raak!”, besluit Maurice.

Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken inmiddels werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maandelijks wordt in deze rubriek een geslaagde ‘match’ tussen vraag en aanbod belicht.

Terug naar nieuwsoverzicht